Regija
SLATINA PROSLAVILA JOSIPOVO

Biskup: Ipak ima plemenitosti u RH
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
SLATINA

Središnje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa, u povodu blagdana zaštitnika Župe, grada Slatine i domovine u koncelebraciji sa župnicima Slatinskog dekanata, predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević. Osim vjernika iz Slatine i okolice neki su dopješačili iz udaljenijih mjesta. Misi su nazočili predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, župan Igor Andrović, gradonačelnik Denis Ostrošić, predstojnica županijskog Ureda državne uprave Sanja Bošnjak. U Slatini su bile i časne sestre Družbe sestara Presvetog Srca Isusova iz Rijeke, na čelu s vrhovnom predstojnicom s. Dobroslavom Mlakić.

Biskup Škvorčević zahvalio je župnicima vlč. Draganu Hrgiću i preč. Nikoli Jušiću na početcima spomena sto godina života slatinske župe pod zaštitom svetoga Josipa. Biskup je podsjetio da je 1687. godine Hrvatski sabor proglasio sv. Josipa zaštitnikom hrvatskog naroda.

– Zamolimo u molitvi sve koji su nositelji javnih dužnosti da nam domovinu ne pretvore u zemlju ispunjenu negativnostima, nego da imamo oči i osjetljivost na ono dobro i plemenito koje postoji, osobito u malim i jednostavnim ljudima. Sv. Josip je čovjek šutnje. I u toj šutnji on razumije puno više od onih koji su na javnoj razini u ono doba mnogo pripovijedali. Neki misle da će se i u Hrvatskoj, a i drugdje, početi nešto događati kad se ispripovijedaju političke ili neke druge teme - rekao je biskup, naglasivši veliko značenje obiteljskog zajedništva u vrijeme sv. Josipa i danas. P.Ž.
NA540 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu