Regija
RAZVOJ INDUSTRIJSKE ZONE JANJEVCI U DONJEM MIHOLJCU

Nova infrastruktura 15 milijuna kuna
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
DONJI MIHOLJAC

Gradu Donjem Miholjcu odobrena su nepovratna sredstva iz fondova Europske unije za ulaganje u projekt razvoja i poboljšanja kvalitete i dostupnosti Industrijske zone Janjevci, koji je bio prijavljen na javni poziv Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Cijeli projekt vrijedan je 15 milijuna kuna. Odobrena sredstva EU-a, kaže zamjenik gradonačelnika Tomislav Brusač, iznose 60 posto, a preostali dio treba osigurati Grad. Prema odobrenom projektu u zoni će se izgraditi kompletna komunalna infrastruktura, što uključuje sustav odvodnje oborinskih voda, sanitarno-fekalnu kanalizaciju, vodovod, plinsku i elektorenergetsku mrežu, uključujući javnu rasvjetu te distributivno-telekomunikacijski sustav. Također, izgradit će i javno-prometne površine.

Ova investicija omogućit će potencijalnim investitorima koji u miholjačkoj zoni žele izgraditi proizvodne pogone da već u samom startu imaju mogućnost priključenja na svu potrebnu infrastrukturu, odnosno da odmah nakon završetka investicije ona može početi nesmetani rad. Budući da na području Grada Donjeg Miholjca s jedne strane postoji interes za gradnju novih poslovnih pogona, a nedostaje opremljenih građevinskih čestica u Industrijskoj zoni, ova investicija trebala bi rezultirati pojačanim ulaganjima te posredno otvaranjem novih radnih mjesta. Naime, radi se o daljnjem razvoju komunalne infrastrukture u Zoni, čijom će se gradnjom omogućiti puštanje u funkciju 25 hektara zone za nove investitore.

– Na području našega grada jedna je od najvećih industrijskih zona u Republici Hrvatskoj, površine oko 125 hektara, a više od pedeset posto površine je već popunjeno. U dijelu zone koja je u cijelosti infrastrukturno opremljena posluje 55 poduzetnika, koji zapošljavaju više od 700 osoba. Zona je počela raditi 2003. godine i u našim okvirima to je ipak velik broj radnih mjesta. Ovaj, novi projekt donijet će novu komunalnu opremu, koja je preduvjet da bi poduzetnici uopće mogli graditi i otvarati poslovne prostore u zoni – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Brusač.

Projekt daljnjeg razvoja infrastrukture u Industrijskoj zoni, ističu u Gradu Donjem Miholjcu, pokazao se kao pravi potez, s obzirom na to da je samo tijekom 2018. godine ugovorena prodaja osam čestica. Gradski čelnici Donjeg Miholjca veliku nadu polažu u Industrijsku zonu Janjevci, koja je, između ostalog, proglašena najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj za 2015. godinu.

Uz cijenu zemljišta od 1 do 3 eura, poduzetnici su oslobođeni plaćanja vodnog doprinosa i dijela komunalne naknade, a interes za ulaganja već postoji. S.Fridl
Od 1 od 3 eura
Građevinske parcele veličine su od nekoliko tisuća do 30 tisuća kvadrata. Osim komunalne opremljenosti, tu su i različite povlastice i olakšice za privlačenje investitora. Cijena zemljišta u zoni je jedan euro za kvadrat ako se u prvoj godini realizira gradnja poslovnog objekta. Ako poduzetnik to napravi u drugoj godini, plaća dva, a u trećoj godini tri eura.
Možda ste propustili...

DEVETOMJESEČNI DJEČAK IZ GRADIŠTA BOLUJE OD RIJETKE GENETSKE BOLESTI

Pomozimo malenome Leu da nađe donora i ozdravi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U OPĆINAMA BILJE I KNEŽEVI VINOGRADI NEZADOVOLJNI POŠTOM

Poštanske pošiljke kasne po nekoliko dana i često stižu na pogrešne adrese

2

DODIJELJENO JOŠ ŠEST STANOVA U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

Osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili deficitarni kadrovi

3

VELIKO NEVRIJEME NA SLATINSKOM PODRUČJU

U deset minuta tuča veličine oraha obrala duhan, pšenicu i kukuruz