Regija
UČENICI SREDNJE ŠKOLE VALPOVO NA KONFERENCIJI U SLOVENIJI

“SkillMe” za napredak obrazovanja
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
VALPOVO


Učenici i profesori Srednje škole Valpovo proteklih su dana dobili izvrsnu priliku za usvajanje novih, međunarodnih iskustava, te su tim povodom u Srednjoj tehniškoj šoli Koper (Slovenija) sudjelovali na Međunarodnoj konferenciji za strukovno obrazovanje "SkillMe 2019.", na kojoj je bilo 250 sudionika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije. Posebni su gosti konferencije bili su predstavnici gospodarstva, državne i lokalne vlasti.


Ove su godine Srednju školu Valpovo predstavljali učenici Ivan Ivković (3.EL) i Lukas Preisberger (4.EL) te nastavnici Vlatko Vujnovac i Valentin Gadanec. Na putu do odredišta mladi su strukovnjaci posjetili mjesto Krško te Fakultet i institut za energetiku.


- Bilo je neprocjenjivo iskustvo vidjeti najmodernije laboratorije i opremu, među kojima posebno mjesto pripada laboratorijima za virtualni inženjering, primijenjenu elektrotehniku, nuklearnu energetiku i drugo te razgovarali sa studentima iz svih krajeva svijeta - pričaju još uvijek puni dojmova Valpovčani, koji su posjetili i Portorož.


Aktivnosti na konferenciji podrazumijevale su prezentacije, rasprave, donošenje i usvajanje zajedničkih prijedloga i zaključaka, što je za veliku većinu sudionika značilo usvajanje novih znanja i vještina, a uz gust raspored konferencije ostalo je dovoljno vremena i za posjet središtu grada Kopera te upoznavanje s njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima.
- Ovakav način okupljanja učenika i nastavnika strukovnih škola pokazao je kako nas takvi susreti međusobno obogaćuju jer, osim novih iskustava u strukovnom području, sudionici su stekli i brojna poznanstva i prijateljstva, zbog čega nam je osobito drago da su ove godine učenici naše škole dobili priliku biti među najboljim učenicima drugih EU zemalja - poručio je profesor Vlatko Vujnovac. L.Aničić
RAZMIJENILI PRIMJERE DOBRE PRAKSE
Kako bi se realizirale sve planirane aktivnosti u sklopu konferencije, organizatori su učenike podijelili u četiri skupine. Učenici valpovačke škole činili su skupinu Mehatronike gdje su se aktivnosti provodile u praktikumima škole te u nekoliko tvrtki u lokalnom okruženju. Tijekom konferencije nastavnici su imali prilike razmijeniti primjere dobre prakse, razgovarati o iskustvima integracije obrazovnih ustanova s ​​gospodarstvom i predložiti na koje se načine učenici tehničkih škola mogu učinkovito integrirati u sam proizvodni proces.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana