Novosti
JAVNI POZIVI POSLOVNOM SEKTORU

Ideje u području razvoja i inovacija
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo je javne pozive za dostavu projektnih ideja poslovnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija.


Natječaj je raspisan na temelju obveza proizišlih iz strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi, čiji je korisnik Ministarstvo, a partner Hrvatska gospodarska komora - tematska inovacijska vijeća za zdravlje i kvalitetu života, sigurnost, promet i mobilnost, hranu i bioekonomiju te energiju i održivi okoliš. Javni poziv raspisan je 15. ožujka a za iskaz interesa za dostavu projektnih ideja poslovnog sektora u tematskim prioritetnim područjima definiranim Strategijom pametne specijalizacije RH za razdoblje od 2016. do 2020.
"U sklopu ovih poziva projektne ideje prikupljaju se s ciljem pripreme zalihe projektnih ideja poslovnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija (IRI) u skladu sa Strategijom. Na taj se način, pristupom odozdo prema gore, osigurava učinkovit proces poduzetničkog otkrivanja i pruža podrška provedbi i apsorpciji sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u području IRI", navodi Ministarstvo te naglašava kako se tim pozivima prikupljaju isključivo projektne ideje. "Prikupljene ideje poslužit će za usmjeravanje nadolazećeg natječaja za financiranje projekata koje će raspisivati Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u području IRI. Projektne ideje trebaju se odnositi na razvoj novih proizvoda i usluga, tehnologija i poslovnih procesa kroz povećanje privatnih ulaganja u IRI (vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorna ili kolaborativna istraživanja) te jačanje kapaciteta poslovnog sektora za IRI kroz poboljšanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim institucijama. Projektne ideje moraju biti u jednoj ili više sljedećih kategorija istraživanja i razvoja: industrijsko istraživanje, eksperimentalni razvoj, studija izvedivosti. Projekti proizišli iz projektnih ideja moraju se moći realizirati u roku od najviše 36 mjeseci od početka eventualne realizacije, na području Hrvatske", navodi se u javnom pozivu. Prihvatljivi podnositelji i partneri su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, a institucije iz znanstveno-istraživačke zajednice mogu se prijaviti kao partneri poslovne zajednice. Validaciju projektnih ideja provest će validacijski odbori tematskih inovacijskih vijeća. Javni pozivi otvoreni su do 25. ožujka. D.Pav.
Prihvatljivi podnositelji i partneri su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici
25.

ožujka je datum do kojeg su otvoreni javni pozivi
Možda ste propustili...