Novosti
MINISTRICA ŽALAC:

Mercedes nije u mojem vlasništvu ni u najmu obitelji
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
"Ja kao ministrica u Vladi odgovaram za sve što sam unijela u imovinsku karticu", kaže Žalac

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac izjavila je u srijedu kako nije u njezinu vlasništvu ni u najmu njezine obitelji luksuzni Mercedes E klase vrijedan bar 50.000 eura. Automobil koji je, kako je objavio Jutarnji list, bio parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima u vlasništvu je tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car.


"Ja kao ministrica u Vladi odgovaram za sve što sam unijela u imovinsku karticu prije, jučer, danas, sutra, preksutra", izjavila je Žalac i dodala kako ništa ne skriva te da će javnost sve dobiti na uvid. Novinare je upitala zašto bi unijela u imovinsku karticu nešto što nije u njezinu vlasništvu te im obećala kako će na uvid dobiti ugovor o najmu, "točno sve, primanja mojih roditelja." "Zbilja ne razumijem čemu ovo sve. Zašto bih na atak, koji vrše mediji na mene, moje roditelje uvlačila u nešto. Mogao je biti parkiran auto mojeg susjeda", kazala je Žalac. Novinarima je poručila kako o njoj iznose laži. "Kad bih ja išla svaki dan demantirati sve što vi govorite, to bi trajalo unedogled. Sve ćete dobit na uvid, ništa ne skrivam", rekla je i naglasila kako se radi o napadu jednog medija na nju o čemu će, kaže, također progovoriti.


Ustvrdila je kako je njezin jedini grijeh to što joj je istekla vozačka dozvola, vezano uz nedavnu prometnu nesreću u Vinkovcima kada je automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu koja je istrčala na cestu, istaknuvši da je platila kaznu za to.


Inače, Žalac je u srijedu ujutro novinarima u Saboru, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a, izjavila da spomenuti Mercedes, parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće, nije njezin nego njezinih roditelja. "To je auto mojih roditelja i zato ne razumijem uopće zašto se digla tolika prašina oko toga. Kada auto koji ja kupim bude u mojem vlasništvu, naravno da ću ga prijaviti u imovinsku karticu", poručila je i pojasnila da se taj automobil nalazi u njezinu dvorištu jer je njezin "brat dovezao svoj auto kod mame i nema se gdje parkirati." "Taj su automobil moji roditelji kupili prije dva mjeseca", ustvrdila je najprije Žalac, a potom se ispravila i rekla da je "rentan kroz ugovor o najmu i kada se otplati, onda će se vjerojatno kupiti, vidjet ćemo."


Potvrdila je da poznaje šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, vlasnika tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u čijem je vlasništvu sporni Mercedes, ali je negirala da je to poznanstvo iskorišteno da bi njezini roditelji kupili automobil.
O tom se slučaju oglasilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa priopćivši kako će razmotriti "ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti."


HINA/D.Pav.
50

tisuća eura vrijedan je Mercedes parkiran u dvorištu ministričine obiteljske kuće
JOSIP STOJANOVIĆ TUŽIT ĆE MARASA
SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras ocijenio je da bi afera s luksuznim automobilom, ako se dokažu nepravilnosti, mogla rezultirati odlaskom ministrice Žalac. Za Marasa je sporno to što je Josip Stojanović Jolly dobio kredit od HBOR-a, u čijem Nadzornom odboru sjedi ministrica.

Josip Stojanović Jolly potvrdio je da Mercedes parkiran u dvorištu ministrice Žalac pripada njegovoj tvrtki, ali kaže kako je automobil iznajmljen po uobičajenim uvjetima. Najavio je tužbu protiv Marasa jer je insinuirao da je od HBOR-a, zbog poznanstva s ministricom, dobio povoljniji kredit.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana