Dome slatki dome
DIZAJN

Dječji svijet kroz boje i dezene
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Fototapete s makrouzorkom izrazito su trendovske, pa ih iskoristite u sobi

Bilo da je riječ o postojećim ili novim sobama, nekoliko je neizostavnih detalja koji će ovaj prostor učiniti trendovskim!

Trend koji je prisutan i u svijetu odraslih jest uvođenje dječjeg svijeta kroz boje i dezene. Dječja soba treba biti vesela. Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave. Sve to iskombinirajte s detaljima u strukturi drveta. Dobit ćete vrlo zanimljivu „patchwork“ strukturu dječje sobe koja će sama po sebi biti kreativna, što je važno za život i razvoj djeteta.

Ploča za crtanje
Korak dalje u kreativnosti napravit ćete uvođenjem ploče za crtanje. U svijetu digitalne tehnike ova se ploča može već smatrati retrodetaljem, a to ćete osobito postići ako joj zaoblite rubove. Ipak, neovisno o trendu, ova ploča može postati prostor iskazivanja osjećaja i razmišljanja vašeg djeteta te prostor za igru i učenje. Pažljivo ju ukomponirajte s ostalim bojama. Ako je ploča crna, obvezno uvedite crne detalje u sobu, pa će ona postati i dekorativni element.

Fototapete s makrouzorkom izrazito su trendovske, pa ih iskoristite i u dječjoj sobi. Isprintajte likove svoje djece na velikim formatima te ih postavite na izražajne dijelove zida. To će biti najljepši ukras sobe. I ovdje pripazite da kolorit fotografije bude u skladu s bojama sobe. Motivi prirode također su u trendu pa iskoristite tapete s takvim motivima i oblijepite dio zida ili kreveta. Ovo će biti mali detalj koji će privući veliku pozornost!

Kontrasti
Uvedite retrodetalje u dječje sobe, jer je to neizostavni dio trenda. Jedan od načina je da postavite nove ručkice u retrostilu koje će svojom bojom (bojama) biti dekorativne. To znači da je potrebno postići kontrast fronte i ručkice. Jednostavna pravokutna ručkica sa zaobljenim rubovima savršeno će pristajati svakoj sobi. Možete u prostor unijeti i retrostolicu ili foteljicu, lampu, luster..., i cilj će biti postignut. Etnomotivi također su neizostavan dio trenda. Navlake kreveta i jastučići idealan su prostor za ovakve detalje.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike