Dome slatki dome
TEST EINHELL AXXIO

Flekserica za bežično rezanje i brušenje
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
S dolaskom proljeća ovo je pravo vrijeme za upoznavanje novih alata jer razdoblje pred nama bit će idealno za brojne radove

Na test nam je stigao Einhell AXXIO, još jedan alat iz hvaljene Power X-Change obitelji alata, a ovaj put riječ je o brusilici.

S dolaskom toplijih dana i proljeća ovo je pravo vrijeme za upoznavanje novih alata jer razdoblje pred nama bit će idealno za brojne radove, ali i kupnju alata. Prvi od alata koji smo dobili u ruke je Einhell AXXIO. Einhell AXXIO je kutna brusilica u narodu poznata kao flekserica. Einhell AXXIO stiže upakiran u kompaktno kartonsko pakiranje i njegovim otvaranjem postajemo svjesni koliko je ta brusilica kompaktna, malena i zahvaljujući tome praktična za korištenje. Sklapanje svih dijelova je brzo i Einhell AXXIO spreman je za rad već za nekoliko trenutaka. Zgodno je što za montažu svega nije potreban nikakav dodatni alat. Primjerice, zaštita za reznu ili brusnu ploču postavlja se s pomoću poluge čijim se preklapanjem obruč sam stegne. Ručka se također montira uvrtanjem, a nevjerojatno zgodno i praktično je rješenje za pospremanje ključa za odvrtanje reznih ili brusnih ploča. Naime, ključ je pospremljen u samu ručku, a jednostavno se izvadi i vrati kada nam je potreban. Svi znamo kako taj ključ nerijetko izgubimo odmah nakon kupnje nove brusilice, pa ćemo ovakvim rješenjem biti sigurni da će ključ za odvrtanje uvijek biti pri ruci. Brusilica je izrađena od kvalitetne plastike s gumenim elementima, dok je dio na koji se postavlja rezna ploča i koji je zadužen za prijenos potpuno metalan. Postavljanjem rezne ploče i umatanjem Power X-Change baterije spremni smo za rad. Einhell AXXIO omogućava postavljanje ploča do 125 milimetara. Performanse Einhell AXXIO zadovoljit će sve hobiste, pa čak i profesionalne korisnike. Ako nemate potrebe rezati velike količine metala, uvjereni smo da bolji alat od Einhell AXXIO nećete trebati. Rukovanje je jednostavno i praktično zahvaljujući maloj masi, a u slučaju preopterećenja, brusilica će se sama isključiti. Einhell AXXIO za svoj rad koristi motor bez četkica, a prednosti tih motora su veća snaga, bolja efikasnost i dugovječnost. Također, s ovim motorom moguće je računati na manje dimenzije alata, što upravo možemo vidjeti i kod Einhell AXXIO. Tehničke specifikacije govore kako Einhell AXXIO ploče vrti na 8500 okretaja u minuti, a omogućava rezanje metala do 33 mm dubine.

Ključ je pospremljen u samu ručku, a jednostavno se izvadi i vrati kada nam je potreban.

Marin Režić
Power X-Change kao jedan za sve
Autonomija Einhell AXXIO brusilice ovisi o postavljenoj bateriji. Alat nam je stigao bez baterije, no s obzirom na to da već posjedujemo alate iz Power X-Change obitelji alata, ona nam i nije bila potrebna. To je odlično jer tako vrhunski alat možete kupiti po povoljnijoj cijeni, a baterije međusobno dijeliti između više uređaja. Na Einhell AXXIO postavili smo bateriju od 3 Ah, a svakako vam preporučujemo da u radu uvijek koristite bateriju od minimalno 2,6 Ah ili više jer s njom možete računati na najbolje performanse i dugu autonomiju. Cijena za Einhell AXXIO iznosi samo oko 750 kuna. Ako već imate Einhell Power X-Change alate ili planirate okupiti alate oko te baterije, za Einhell AXXIO možemo dati najveće preporuke.
Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

Najčitanije iz rubrike