Ekonomija
PRILIKA ZA POSAO U TURIZMU

Valamar jedini jamči minimalna neto primanja od 5000 do 7500 kuna, 13. plaću, božićnice i nagrade za odrađenu sezonu
Objavljeno 20. ožujka, 2019.

"Drugi jure na more na godišnji, a moj godišnji je u Virovitici", priča nam Kristina Banović, koja se zbog svojeg prvog sezonskog posla u turizmu još prije 12 godina preselila iz Virovitice u Poreč.
Promijenila je nekoliko sezonskih poslova i poslodavaca, a onda je, prije četiri godine, počela raditi u Valamaru. Na natječaj se prijavila jer je bila uvjerena da će joj se u velikoj kompaniji pružiti bolja prilika za napredak, edukaciju i karijeru u turizmu. 
"Prijateljica je već radila u Valamaru i na njezinu sam se preporuku odlučila prijaviti za posao prije četiri godine. Počela sam kao sezonac, zatim sam upisala Valamar Akademiju, koja nam omogućava edukacije i rad s mentorima. Učila sam i napredovala. Ustvari, prve tri godine mog rada u Valamaru bile su stalna edukacija", otkriva 33-godišnja Kristina Banović.

Brzi napredak

Ona je svoju karijeru ostvarila u Spinnakeru, jednom od najboljih restorana u Hrvatskoj.
"U Valamaru sam uspjela napredovati od početnika sezonca do glavnog konobara u Spinnakeru, uz mogućnost daljnjeg napretka u voditeljstvo. U početku me je bilo malo strah jer sam došla iz malih objekata, a u Valamaru sve mora biti po određenim pravilima. Međutim, brzo mi se svidjelo baš to što svatko zna svoju ulogu. Vrlo se lako povezujemo s gostima i kada su oni nasmijani i zadovoljni, i ja sam", kaže Kristina.


S kontinenta u Valamar stižu mnogi sezonci. U Valamaru upravo zapošljavaju sezonce za ovu godinu, u kojoj će kao top poslodavac u turizmu premašiti brojku od ukupno 7000 zaposlenih u 34 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. Uz jamstvo minimalnih neto primanja od 5000 do 7500 kuna za zaposlenike koji odrade pun mjesečni fond sati, Valamar od ove godine isplaćuje i 13. plaću u iznosu od 5000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji će u 2019. godini raditi najmanje deset mjeseci. Sezonski radnici koji odrade sezonu do kraja dobit će za nju posebne nagrade u iznosu od 1200 do 2000 kuna, ovisno o odrađenim mjesecima rada, od čega će 500 kuna neto primiti već s plaćom za srpanj. Na kraju godine stiže i božićnica od 2000 kuna za sve stalno zaposlene djelatnike.

Hoteli za zaposlenike

Sezonci iz svih dijelova Hrvatske koji u Valamaru dobiju posao smješteni su u hotelima za zaposlenike. Četiri hotela za zaposlenike pod nazivom Kuća Valamar sezoncima su dostupni na dvije lokacije u Poreču te na Krku i u Rapcu, a peti se ove godine gradi u Dubrovniku i bit će završen iduće godine. Sezonci su u Kućama Valamar smješteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama s novim i udobnim namještajem, vlastitom kupaonicom i toaletom, televizorom i hladnjakom. Imaju i besplatan internet. Kuhinja i blagovaonica potpuno su opremljene štednjakom, hladnjakom sa zamrzivačem, mikrovalnom pećnicom i ostalom opremom koju svakodnevno koristimo u svojim domovima. U Kući Valamar je i posebna prostorija opremljena strojevima za pranje, sušenje i peglanje rublja. Kako bi im boravak bio najugodniji što je moguće, sezonci imaju i zajedničku prostoriju za odmor s televizorom, DVD uređajem i konzolom PlayStation. U vrtu su roštilj i sprave za fitness.


Zbog svih uvjeta koje nudi svojim zaposlenicima, Valamar je jedina turistička kompanija koja je prema istraživanju portala MojPosao ušla u Top 20 poslodavaca u Hrvatskoj te je ocijenjena kao najbolji poslodavac u turizmu. Provjerite koje sve poslove ove godine nude u najvećoj kompaniji u turizmu i prijavite se za dobar posao u Valamaru. (Promo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike