Sport
UEFA NATIONAL LEAGUE

Završnica premijerne sezone Lige Nacija: Portugal prvi favorit na domaćem terenu
Objavljeno 20. ožujka, 2019.

Novi UEFA projekat pod nazivom UEFA NATIONAL LEAGUE je kreiran prošle godine i pokazao se kao veoma produktivan i učinkovit. Ideja ljudi iz krovne nogometne organizacije je bila da se umjesto dosadašnjih prijateljskih utakmica, uvede novo natjecanje koje će zamjeniti prijateljske utakmice na način da će imati neki natjecateljski značaj. Prva sezona je naišla na odobravanje od strane nacionalnih nogometnih saveza i može se reći da je pun pogodak za europski nacionalni nogomet.


Liga Nacija daje i onim slabijim selekcijama mogućnost da se kroz ovo natjecanje približe i ostvare plasman na završnicu kontinentalnog takmičenja, što prije nije bio slučaj, jer u skupinama sa najjačim selekcijama u zvaničnim kvalifikacijama, uvjetno rečeno slabije selekcije nisu mogle doći do izražaja i napraviti iskorak.


One reprezentacije koje su u svojim skupinama osvojile prvo mjesto, u ozujku iduće godine će ako se ne plasiraju na završnicu europskog prvenstva kroz redovne kvalifikacije imati još jednu priliku da kroz razigravanje Lige Nacija dosegnu plasman na EURO 2020. Liga Nacija će svoje razigravanje imati sljedeće godine po jakosnim skupinama B, C i D, samo će ove godine biti razgiravanje u najjačoj skupini A za ukupnog pobjednika prvog izdanja Lige Nacija.
Na završnicu koja se igra u Portugalu plasirali su se osim domaćina i selekcije Engleske, Švicarske i Nizozemske. U polufinalnim susretima u Portu 05.06. se sastaju domaćin Portugal i Švicarska, a sutradan će svoj meč u Guimaraesu odigrati Engleska i Nizozemska. Prema kladionicama, najveći favorit za osvajanje Lige Nacija je domaćin i aktualni europski prvak Portugal koji će biti i veliki favorit u polufinalnom meču sa Švajcarcima. U susretu Engleske i Nizozemske nema nekog velikog favorita, s tim što se blaga prednost daje Englezima za prolazak u finale. Koji timovi imaju najveću šansu za pobjedom na osnovu kvota, možete provjeriti na pouzdanim sajtovima za klađenje. William Hill je jedna od najstarijih kladionica u industriji i tekođer jedna od najpouzdanijih kladionica na mzt.hr.


Utakmica za treće mjesto se igra 09.06. u Guimaraesu, dok je finale zakazano za isti dan na stadionu Dragao u Portu nakon čega ćemo dobiti inauguralnog pobjednika Lige Nacije za sezonu 2018/2019. (Promo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini