Sport
BIJELO-PLAVI OD DANAS PONOVNO NA OKUPU

Započinje najneizvjesnije razdoblje otkad je Zoran Zekić na klupi Osijeka
Objavljeno 20. ožujka, 2019.

Vezani članci

IVAN LEPINJICA U NEDJELJU ZATRESAO MREŽU OSIJEKA

Otac Dragan mi je prije utakmice rekao da samo igram svoj nogomet

Trener Zoran Zekić danas će opet okupiti nogometaše Osijeka nakon dvodnevnog odmora koji im je dao zbog reprezentatvne stanke. Pred njim i momčadi je osjetljivo razdoblje u kojem će trebati pokušati nadoknaditi bar dio onog što su prosuli u dosadašnjem dijelu nastavka sezone.

Pred bijelo-plavima je ciklus u kojem bi morali osvojiti minimalno devet bodova u četiri susreta ako žele ostati konkurentni u europskoj utrci. Nije to nemoguć zadatak, ali s obzirom na to u kakvom je stanju momčad, prije će se sumnjičavo zavrtjeti glavom negoli povjerovati u takvu mogućnost. No, nogomet se već milijun puta dokazao kao "čudna biljka", koja pruža ne samo drugu nego i treću, pa i četvrtu priliku ako si je spreman ugrabiti. Osijek je dosta svojih prilika bacio u vjetar u prvih sedam proljetnih kola. Rezultatska posrtanja kroz koja sada prolazi Osijek nisu bila česta u eri od dolaska novih suvlasnika u klub. Zapravo, dogodila su se samo dvaput. U prvoj sezoni 2015./16. u proljeće kada se Osijek borio za opstanak nanizalo se pet utakmica bez pobjede. Zanimljivo, sljedeće sezone nije bilo niza dužeg od tri susreta bez trijumfa, a prošle sezone, naravno, također u proljeće dogodila se serija od četiri uzastopna remija. Ipak, najteže razdoblje kroz koje je Zekić prošao kao trener Osijeka dogodilo se odmah na početku njegova mandata. Naime, nakon što je u njegovu trenerskom debiju Osijek pobijedio Inter Zaprešić (3:1), uslijedila je serija od čak šest utakmica bez pobjede. I tada su se uzburkali duhovi. Kohorta je u znak prosvjeda čak napustila tribine tijekom susreta protiv Slaven Belupa, a Zekić se uoči te utakmice oglasio javno želeći zaštititi i probuditi svoju momčad. Taj njegov istup nije baš dobro sjeo svim navijačima, pa se neki repovi u odnosima vuku još od tada. Ipak, trenutačno stanje je još delikatnije jer u ono vrijeme Osijek je doslovce bio "na klocnama", pa se nekakvi posebni rezultati nisu mogli ni očekivati. No, sada je klub stabilan, dvije godine zaredom rano je osigurao plasman u Europu, što mu je sada opasno ugroženo, pa nije ni čudo što su se duhovi uzburkali. Zekić je u prijašnjim krizama uvijek pronalazio način kako razdrmati momčad, a nakon njih su uglavnom uslijedile serije pozitivnih rezultata. Takvo što bijelo-plavima je i sada potrebno. Zato nije ni čudo što trener već određeno vrijeme priziva povratak korijenima, pod kojima smatra pojačanu količinu agresivnosti i žestoku borbu za svaku loptu. U ovom trenutku Osijek izgleda tako da se od njega više i ne može tražiti.

Valjda je Zekić znao što govori kada je uspio predsjednika Ivana Meštrovića uvjeriti kako je sposoban podignuti momčad. Imat će za to desetak dana, što nije puno, ali nije ni malo. Danas počinje Zekićevo najneizvjesnije razdoblje otkako je preuzeo klupu bijelo-plavih. D.Keler

Dalibor Keler
STOP ZA PUŠIĆA I GRGIĆA
Kaže se kako jedna nevolja nikada ne dolazi sama. Tako će Zoran Zekić uz napore da razdrma momčad tijekom stanke biti prisiljen i tražiti rješenja za dvije pozicije na kojima nema baš preširok izbor. Naime, u Rijeci su treće žute kartone zaradili Alen Grgić i Domagoj Pušić, pa neće biti na raspolaganju za susret protiv Gorice. Za Grgića su moguće zamjene Šutalo i Lončar, a možda se opet Šoršu izvuče iz parafina, dok je za Pušićevu alternaciju izbor mnogo uži jer kandidat je samo Marijan Ćavar, ako se Zekić neće upustiti u nekakve akrobacije.
Najčitanije iz rubrike