Sport
IVAN LEPINJICA U NEDJELJU ZATRESAO MREŽU OSIJEKA

Otac Dragan mi je prije utakmice rekao da samo igram svoj nogomet
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Debitirati i još zatresti mrežu. Takvo je vatreno krštenje u seniorskoj momčadi Rijeke imao Ivan Lepinjica u nedjelju protiv Osijeka. Premijeru i prvi pogodak imao je protiv kluba čiji je dres nosio njegov otac Dragan. U Osijeku je sportsku karijeru gradila i majka Marinela, djevojački Foško, u Atletskom klubu Slavonija bila je skakačica u vis. Dragan i Marinela danas su rastavljeni, ali iz braka imaju čak četvero djece, i svi su u sportskim vodama. Najstariji sin Marko čak je i bio na probi u Osijeku. Danas je igrač Pazinke čiji dres nosi i Igor, inače Ivanov brat blizanac. Zanimljivo, blizanci su i braća Hrvoje i Ivan Smolčić, od kojih je Hrvoje kao i Ivan Lepinjica debitirao u nedjelju za Rijeku, dok je Ivan Smolčić ostao na klupi. Ivanova sestra Ana je rukometašica.

Ivan je inače Labinjanin. Prije šest godina stigao je na Rujevicu. Nedavno je povučen s posudbe iz drugoligaša Zadra.

- Dalek put sam prošao i svaka čast svim trenerima koji su me vodili. No, ovo je sada novi početak. Presretan sam što mi je trener ukazao povjerenje i što sam još i zabio. Nadam se da ću i u budućnosti dobijati što više prilike, a na meni je da se dokažem.

Mnogo je čestitki dobio nakon utakmice. Također i od obitelji.

- Nisam nikad dobio toliko poruka i čestitki. Obitelji je posebno drago. Ohrabrivali su me prije utakmice i brat i tata. Tata je rekao da samo igram svoj nogomet, da sam najbolji kad sam svoj. Mislim da sam to i pokazao.

I Bišćanovi savjeti bili su slični savjetima oca Dragana.

- Bišćanovi savjeti bili su da samo igramo mirno i bez treme, onako, bez previše straha, samo da igramo svoju igru. Meni ova pozicija najviše odgovara, ali prema potrebi mogu igrati i na mjestu stopera.

Tvrdi kako nije bilo previše treme.

- Bolje se i sigurnije osjećam kad imam podršku nekog iskusnijeg igrača uz mene. Evo, sada su odostraga bili Župarić i Velkovski. To mi je osiguralo mir i samopouzdanje. Nije bilo treme, bez obzira na to što je to bio Osijek.

A prvijenac u mreži je bio školski pogodak.

- Čekao sam samo pravi trenutak, a ubačaj Murića stvarno nije mogao biti bolji. Ovo mi je velik poticaj za dalje. Prije mjesec dana nisam mogao niti pomisliti da će sve biti ovako dobro. Sve je došlo nekako preko noći - rekao je mladi Lepinjica koji je stanku u prvenstvu iskoristio za kratki odmor u Labinu. B.F/K.L.
Otac Dragan bio je nogometaš Osijeka, a majka Marinela atletičarka osječke Slavonije
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike