Sport
DRUGI NATJECATELJSKI DAN NA EPSO-U

Štrbac ostala kratka dva kruga
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Od hrvatskih nada jedino je osječka pištoljašica bila konkurentna u borbi za finale

Uvodni dio Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem u znaku je nastupa najvećih nada Starog Kontinenta.


Hrvatski juniori i juniorke nisu izborili ni jedno finale, jučer su na programu bila tri (puška mix tim, pištolj i puška pojedinačno), a bogat program upotpunilo je jedno finale u seniorskoj (pokretne mete mix tim) konkurenciji, gdje su se još dijelila i pojedinačna odličja u pokretnim metama 10 metara mix seniori i seniorke.


Naše nade nisu se proslavile u pušci i pištolju, obraz je jedina osvjetlala Marijana Matea Štrbac, koju su dva kruga dijelila do završnog finalnog ogleda gdje nastupa osam najboljih. Evo kako je to jučer bilo u Gradskom vrtu.


Prvi su na vatrenu liniju izišli juniorski mix timovi u pušci. Kako su prvog dana izostali rezultati u pojedinačnom dijelu, bilo je iluzorno očekivati da će naše dvije kombinacije nešto značajnije ostvariti 24 sata kasnije. Amadea Urbas i Josip Sikavica imali su 21. rezultat, a Estera Herceg i Luka Štrbenac bili su 27. u konkurenciji 30 mix kombinacija. Ništa bolji nisu bili ni pištoljaši, koji su u kvalifikacijama tražili dobar pojedinačni, ali i ekipni rezultat. Na kraju je izaostalo oboje.


Tercet GSD-a Osijek 1784 čini i hrvatsku reprezentaciju, ali jučer Borna Butković, Leon Luka Ćelić i Filip Zadravec nisu imali svoj dan. Bili su daleko ispod očekivane razine, a među 62 strijelca najbolji plasman od naših ostvario je Borna Butković, koji je imao 25. rezultat (564), a za finale je trebalo nacijati osam krugova više. Da je daleko od željene forme, potvrdio je i Ćelić, koji je završio na 43. mjestu, dok je Zadravec imao 60 hitaca za zaborav, koji su ga bacili na 57. mjesto. Stoga ne čudi da je u ekipnom dijelu zaslužen "fenjer".


- Tražim formu u zračnom oružju, očekivao sam da bi na domaćem terenu ona mogla krenuti uzlaznom putanjom. No nije se dogodilo, ispalo je na kraju ispod svih očekivanja - realan je Ćelić, kojemu je ovo bilo i posljednje juniorsko natjecanje, kao i preostalom dvojcu, koji je također ‘99. godište.


Sve nade su stoga očekivano polagane u godinu dana mlađu klupsku i reprezentativnu kolegicu. Marijana Matea Štrbac najavila je dan prije u mixu da je kadra boriti se za pojedinačni finale, koji je ostao nadohvat ruke. Nažalost, 562 kruga bila su dostatna za deseto mjesto, osmo je pobjeglo za dva kruga. Imala je Osječanka razloga za ponos, jer dala je sve od sebe. Na kraju je bilo i malo suza, jer pucati za medalju kod kuće je privilegij koji se na ukazuje često u karijeri. Dan prije nedostajao je jedan, jučer dva, stoga je jasno da Marijana nije bila miljenica sreće. Ona pak ne bi pomogla preostalim našim predstavnicama, koje su bile pri dnu poretka. Maja Kuzman završila je 59., a Lana Špirelja pretposljednja, 61.
Današnji program obilježit će četiri nova juniorska finala. Vodit će se borba za ekipni primat u obje discipline i kategorije, u kojima nažalost nećemo gledati bar jednu hrvatsku slekciju, koje su ostale daleko od osmog mjesta, koje vodi u četvrtfinale. Prvi ogledi su na programu već od 9.15, borba za medalje kreće u 11.30 (juniorke pištolj), a potom slijedi puška juniora (13.45), pištolj juniora (16) i puška juniorki (18.15). Nastavljaju se i discipline u pokretnim metama, koje su u prva dva dana bile u seniorskoj konkurenciji. Sada će se za medalje boriti juniori i juniorke u mixu.
Nino Benčina
Leon Luka Ćelić

osječki strijelac

Nadao sam se da će biti dobro jer pucam na domaćm terenu, ali ispalo je ispod svih očekivanja
Naše nade nisu se jučer proslavile u pušci i pištolju, obraz je jedina osvjetlala Štrbac, koju su dva kruga dijelila do završnog ogleda
Možda ste propustili...

ŠPANJOLSKI MEDIJI TVRDE

U Barceloni bila petorica pozitivnih?

PREDSTAVLJEN IGOR VORI, NOVI TRENER PPD ZAGREBA

Moram uvjeriti igrače da mi vjeruju