Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA

Našičani lagano do bodova
kod Spačve Vinkovci
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Momčad Hrvoja Horvata na terenu je opravdala status favorita i bez pol muke ostvarila pobjedu

Hrvatska rukometna Liga za prvaka stigla je do 2. kola u kojemu je na rasporedu bio slavonski derbi. To je derbi samo na papiru, jer na terenu je momčad NEXE-a opravdala status favorita i lako uzela bodove u Vinkovcima.


Za sinoćnji vinkovački ogled može se reći - sve je isto kao lani. Ovo je druga sezonu zaredom da rukometaši Spačve Vinkovci u 2. kolu Lige za prvaka u svojoj dvorani dočekuju Našičane. Drugu sezonu zaredom dvorana je bila puna, a oba trenera su na okupu imala svoj najjači sastav ne želeći ništa prepustiti slučaju. Naravno, to se više odnosilo na goste nego na domaćina, jer Vinkovčani su ovu utakmicu shvatili kao igranje za prestiž i dokazivanje. A NEXE je morao opravdati ulogu favorita i pobijediti. I to je napravio.


Nisu Vinkovčani dobro otvorili susret, krenuli su s tehničkim pogreškama što su gosti iskoristili i poveli sa 3:1. Dogodila se još jedna tehnička pogreška igrača Spačve i Našičani su bili na "plus tri". Trener Spačve Mečić je u 10. minuti tražio time-out kako bi se igrači smirili i konačno zaigrali odgovornije i efikasnije. Od tada gosti u igru ubacuju i sedmog igrača, što Vinkovčani ne koriste, dvije lopte nisu pronašle put u mrežu, već odlaze pokraj praznog gola. No kako je susret odmicao, domaći su bili bolji, uhvatili su "radnu temperaturu" i bolje parirali favoriziranom NEXE-u. U 16. minuti gledatelji su zapljeskali atraktivnom pogotku pivota Dominika Smojvera, koji pogađa mrežu, a da pri tome nitko nije vidio kako, majstorski u svakom slučaju. U 20. minuti je već bilo šest razlike za goste, koji svaku pogrešku domaćina, brzim kontrama i polukontrama, kažnjavaju pogotkom. Na kraju poluvremena gosti su bili u plusu od osam pogodaka i samo su potvrdili ono što se zna, da su jedna od najkvalitetnijih hrvatskih momčadi.
U nastavak susreta Spačva ulazi puno angažiranije i odgovornije te postižu tri pogotka, a prima samo jedan te malo smanjuje prednost NEXE-a. Vinkovčani su potom u nekim razdobljima igrali i sa sedam igrača i to se nije pokazalo loše, a zabili su i dva lagana pogotka u trenutcima kada je gostujući vratar bio vani. Sredinom drugog poluvremena ponovo su domaćini ušli u krizu, ali Našičani to nisu kažnjavali kao u prvom poluvremenu. No i dalje su imali osjetnu prednost pa te pogreške nisu bile zabrinjavajuće. Do kraja utakmice treneri su rotirali momčadi, NEXE je održavao solidnu zalihu i na kraju napravio ono po što je došao u Vinkovce - pobijedio i uzeo nove bodove u Ligi za prvaka.
Antun Grgić
Najčitanije iz rubrike