Regija
NOVA SURADNJA

Potpisan sporazum sa Litavcima
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
VIROVITICA - Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Okruga Švenčionis iz Litve, Rimantas Klipčius, u sklopu Viroexpa 2019, potpisali su Sporazum o suradnji između Virovitičko-podravske županije i Okruga Švenčionis. Sporazum je potpisan u cilju obostranog interesa za daljnje produbljivanje, jačanje i širenje gospodarske, znanstveno-tehničke i kulturne suradnje, rukovodeći se načelima ravnopravnosti i uzajamne koristi.

– Razvijat ćemo suradnju u gotovo svim područjima. Važan naglasak je na razvoju i suradnji gospodarskih subjekata i zato je ovaj sporazum i potpisan u sklopu jednog od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj - naglasio je župan. Gradonačelnik Okruga Švenčionis podcrtao je kako će se ovim Sporazumom obje strane pomagati uzajamnom razvoju trgovine, suradnji u sektoru proizvodnje i pružanja usluge te investicijskih aktivnosti i drugih oblika gospodarske suradnje.

– Zauzimat ćemo se za stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj zajedničkog djelovanja poduzetničkih struktura uključujući i stvaranje uvjeta za podržavanje i zaštitu ulaganja i organizaciju novih radnih mjesta te pomagati otvaranje zajedničkih tvrtki, trgovačkih društava i drugih organizacijskih oblika zajedničkog nastupa na tržištu te podržavanje suradnje gospodarskih subjekata, a osobito u sektoru malog i srednjeg poduzetništva - rekao je Klipčius. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu