Regija
ĐURĐENOVAČKI VRTIĆ SLAVI 88 GODINA

Proširuje se dječji vrtić, uvodi jaslička skupina
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
ĐURĐENOVAC - Dječji vrtić Jaglac 21. ožujka proslavit će 88. rođendan. Tim povodom održat će se rođendansko slavlje, a mališani će u dvorištu puštati balone i crtati na pločniku. Jaglac ima i svoju himnu, koja je nezaobilazna na svakoj vrtićkoj fešti. Rođendan će se slaviti, kaže ravnateljica Renata Plečić, uz puno pjesme i smijeha. Jaglac, osim 88. rođendana, ima razloga za slavlje i zbog uspješnog rada te edukativnih i zabavnih aktivnosti koje provodi, sudjelovanja u projektima, a dovodi i brojne goste u svoj šareni ambijent. Tako će Jaglac u petak, 22. ožujka, posjetiti dječja folklorna sekcija KUD-a Zagorci iz Beljevine koja će u dvorani Doma kulture izvesti prigodan program. U povodu Dana općine načelnik Hrvoje Topalović tradicionalno je primio dvije starije skupine Dječjeg vrtića Jaglac Đurđenovac, Bubamare i Zvjezdice i njihove odgojiteljice Gordanu Bodiš i Katicu Franc te ravnateljicu Renatu Plečić. Načelnik ih je tom prilikom upoznao s ustrojem i radom Općine i svojim obvezama i ovlastima. Također, načelnik je s djecom razgovarao o njihovim pravima i potrebama te odgovarao na postavljena pitanja. Vrtićarci su nakon obilaska ureda i upoznavanja s općinskim djelatnicima počašćeni sokom i slatkišima u općinskoj vijećnici.

A pred đurđenovačkim su vrtićem i ozbiljni planovi. Općini Đurđenovac, koja je osnivač vrtića, odobrena su europska sredstva u visini od 4,5 mlijuna kuna za rekonstrukciju, vanjsko i unutrašnje uređenje te dogradnju prostora za jasličku skupinu koja ne postoji u vrtiću.

Inače, Općina Đurđenovac svojim sredstvima sufinancira boravak djece te ulaže u materijalne uvjete rada. No za veće zahvate prijavljuje projekte na nacionalne i europske natječaje. Prije tri godine vrtić je energetski obnovljen u vrijednosti od 350.000 kuna. Temeljito je rekonstruiran krov, obnovljena fasada te zamijenjena vanjska stolarija. S.Fridl
Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike