Crna kronika
OTKRIVENO NA BAJAKOVU

U podvozju automobila Bugarin švercao ilegalce
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Policajci su u ponedjeljak ujutro na graničnom prijelazu Bajakovo otkrili vozilo s preinačenim podvozjem te tri osobe koje su pokušavale izbjeći graničnu kontrolu. Citroen C8 bugarskih registracija na Bajakovo je dovezao 39-godišnji Bugarin. Vodeći se procjenom vrste i karakteristika vozila, policajci su posumnjali u krijumčarenje ljudi zbog čega su vozilo izdvojili na dodatnu kontrolu. U suradnji s djelatnicima Carine, pregledom podvozja vozila uočili su prepravke, a potom i osobe koje su se skrivale u podvozju. Utvrđeno je da se radi o dvojici državljana Iraka i jednom državljaninu Afganistana.


Policajci su pronašli trojicu stranih državljana u prostoru dimenzija 180x60x25 cm. Podnicu prostora čini građevinska oplata, ispod koje se nalazi izmijenjena ispušna cijev napravljena od profilne čelične cijevi dimenzija 8x2 cm. Također, na vozilu je preinačen i spremnik goriva, a kako bi se dobio veći prostor za skrivanje osoba. Prilikom pregleda vozila osjetio se intenzivan miris goriva u podvozju što je u policajaca dodatno pobudilo sumnju da bi se moglo raditi o preinačenom vozilu. S obzirom na preinake, lako je moglo doći do zapaljenja u vožnji i stradavanja osoba koje su se skrivale u preinačenom "bunkeru", što dovoljni govori o beskrupuloznosti krijumčara čiji je jedini cilj stjecanje materijalne koristi.
Vozač je uhićen, a nad trojicom stranih državljana proveden je upravni postupak sukladno Zakonu o strancima. Policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila vozača zbog krijumčarenja ljudi. M.Bugarić
39

godina ima uhićeni bugarski državljanin, vozač auta
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike