Osijek
CRKVENI GOD I DAN MO JOSIPOVAC

Josipovčani si poželjeli
tramvaj i druge investicije
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Na današnji dan, blagdan svetog Josipa, koji je odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine proglašen zaštitnikom hrvatskog naroda, svečano je bilo i u osječkom Mjesnom odboru Josipovac, čiji su mještani proslavili Dan MO i crkveni god. U Hrvatskom domu održana je sjednica Vijeća MO Josipovac, gdje su građanima i prestavnicima javnog, crkvenog i društvenog života čestitke uputili Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća MO Josipovac, Ivan Radić, izaslanik osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, osječka dogradonačelnica Žana Gamoš, koja je prenijela Josipovčanima gradočelnikovu čestitku, te gradski vijećnici iz Josipovca.

Gamoš je među investicijama Grada Osijeka istaknula odvodnju oborinskih voda, za što će ove godine biti izrađena projektna dokumentacija, a ta će investicija, drži zamjenica gradonačelnika, unaprijediti životni strandard u naselju. Radić je pohvalio inicijative Mjesnog odbora, istaknuvši kako mjesna samouprava na komunalnoj razini može dati veliki obol u razvijanju svog mjesta. "Razgovaralo se o potrebama stanovnika, ponajviše o tramvaju koji se godinama spominje, za što se nadam da će biti realizirano, u etapama ili odjednom. Čuli smo da je problem odvodnja oborina, zbog kojih Josipovac ponekad ‘zapliva‘, a što treba što prije riješiti. Vijećnici su me izvijestili i o tome da se kreće u realizaciju kružnog toka u Osječkoj i Bizovačkoj ulici, ali i onoga u čemu sam i sâm sudjelovao u kontaktima s HŽ Infrastrukturom, a to je denivelacija pružnog prijelaza u Ulici Stjepana Držislava. Čestitam na odrađenim projektima, a podršku Županije u onome što je u njezinoj domeni Josipovčani će imati i u budućnosti, kao i svako mjesto u županiji", kazao je Radić.

Mihaljević je istaknuo kako s 428.000 kuna mogu napraviti koji metar nogostupa i rasvjete, ali njih zanimaju kapitalne investicije. "To je kružni tok na ‘josipovačkom ipsilonu‘ te sustav odvodnje oborina. Naime, odvodnja je katastrofa, posebice dijela Župe svetog Luke koji se naslanja na Višnjevac. Ključna nam je i gradnja parkirališta ispred škole i crkve sv. Josipa. To su nam komunalni kapitalni projekti, a što se tiče tramvajske pruge, mogu reći da ćemo ustrajati i na tome da tramvaj dođe u Josipovac", poručuje predsjednik Vijeća MO Mihaljević. D. Pejić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike