Osijek
VELEPOSLANIK CRNE GORE U ŽUPANIJI

Vulin i Vučinić razgovarali o gospodarskoj suradnji
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin primio je jučer crnogorskog veleposlanika u Zagrebu Boru Vučinića, koji je stigao u nastupni posjet.

Vučinić je bivši šef crnogorske tajne službe, Agencije za državnu sigurnost, i bivši ministar obrane svoje zemlje. Nedavno je iskazanom gestom počasti dubrovačkim braniteljima izazvao prosvjed crnogorskog Udruženja boraca ratova od 1990. Veleposlanik je u Hrvatskoj još od rujna 2016., kada je predao vjerodajnice hrvatskoj predsjednici.

Vulin i Vučinić razgovarali su o crnogorskom putu prema članstvu u Europskoj uniji te mogućoj gospodarskoj i kulturnoj suradnji. Domaćin ovog susreta istaknuo je kako je Osječko-baranjska županija spremna ponuditi svoja iskustva vezana uz povlačenje novca iz europskih pretpristupnih fondova s obzirom na pozitivna iskustva i uspješnost u toj aktivnosti. Mogli smo čuti i da bi na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku mogla biti predstavljena crnogorska vina. Gost iz Crne Gore spomenuo je mogućnost suradnje i u turizmu ističući ukupno dobre odnose između dviju zemalja.

Sastanku u palači Prandau-Normann na Trgu Ante Starčevića 2 nazočile su i pročelnice županijskih upravnih odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Ivana Katavić i Silva Wendling te predstavnik crnogorske nacionalne manjine u Osječko-baranjskoj županiji, akademik Milorad Nikčević. D. Celing
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike