Osijek
GRADSKA LIGA PROTIV RAKA I MAMMAE KLUB

U povodu Dana narcisa pozivaju oba spola na preventivne preglede
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Gradska liga protiv raka Osijek i Mammae Osijek - klub žena liječenih na dojci i ove godine priređuju tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa koja će se održati u subotu (23. ožujka), na Trgu Ante Starčevića, od 10 do 13 sati.

“Rak dojke, unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju, još je uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena. Stoga želimo ukazati na važnost odlaska žena, ali i muškaraca, na redovite preglede. Pozivamo žene, ali i muškarce, jer ni oni nisu pošteđeni od te vrste raka, da nam se pridruže na Danu narcisa i da se educiraju o važnosti prevencije ove bolesti, a darujući narcise svojima najmilijima ujedno ih potaknete na redovito pregledavanje, kao i odlazak na preventivni pregled za rano otkrivanje raka”, pozvao je dr. Nikola Kraljik, koordinator Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za Osječko-baranjsku županiju.

I ovaj će put svoju podršku u borbi protiv raka dati i građani aktivnošću “Hodanjem do zdravlja” u okviru projekta “Živjeti zdravo“, koji će nakon redovite subotnje aktivnosti hodanja doći i pridružiti se članicama Mammae kluba Osijek u obilježavanju Dana narcisa”. N.Z.E.
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike