Crna kronika
DRAMA U ORAHOVICI

Potraga za provalnikom koji je autom htio pregaziti policajca
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Policajac je, izmaknuvši se naletu automobila, ispalio nekoliko hitaca u gume Volkswagen Pola
ORAHOVICA - Prava drama odvijala se u utorak rano ujutro u Orahovici prilikom pokušaja zaustavljanja provalnika koji je netom prije provalio u Ininu benzinsku postaju u Orahovici. Provalnik se, sjevši u automobil, zaletio prema policajcu koji je u posljednji trenutak izbjegao nalet. Policajac je potom iz službenog pištolja zapucao u gume automobila. Provalnik je na kraju uspio pobjeći u smjeru Našica.
Napad na policajca i pucanje u gume provalnikova automobila potvrdila je i Policijska uprava virovitičko-podravska. U priopćenju se navodi kako je policijska ophodnja Policijske postaje Orahovica u redovitoj ophodnji, nešto poslije 5 sati, vidjela kako nepoznata osoba izlazi iz Inine benzinske postaje u Orahovici. Bilo je jasno da je riječ o provali jer benzinska crpka svoja vrata otvara tek od 6 sati. Policajci su krenuli prema njemu, no kada ih je provalnik ugledao, potrčao je prema crvenom Volkswagen Polu našičkih registracijskih oznaka, startao ga i pod punim gasom krenuo prema jednom od policajaca koji je izmicanjem uspio izbjeći nalet. Policajac je potom iz futrole izvadio službeni pištolj i zapucao prema gumama VW Pola u kojemu se nalazio provalnik. Unatoč hitcima, provalnik se nije zaustavio, nego je pod punom brzinom odjurio u smjeru Feričanaca i Našica.


Policajci su o provali, napadu na policajca i bijegu provalnika odmah obavijestili operativno dežurstvo Policijske uprave virovitičko-podravske te su pojurili za njim. Kako je provalnik Polom krenuo prema Feričancima koji se nalaze u Osječko-baranjskoj županiji, za njim su tragali i djelatnici PU osječko-baranjske, odnosno Policijske postaje Našice. Kako neslužbeno doznajemo, policija preko registracijskih oznaka Volkswagen Pola ima inaformacija o kome bi se moglo raditi, no do zaključenja teksta provalnik nije bio uhićen. Navodno je riječ o osobi koja je od prije po sličnim kaznenim djelima poznata policiji. Iz virovitičko-podravske policije zamolili su građane da im se, imaju li informacije koje mogu pomoći u hvatanju provalnika, jave na broj 192 ili 112.
Provalniku su ne piše dobro jer ga nakon uhićenja čeka više kaznenih prijava, zbog provale, nasrnuća autom na policajca te bijega. Ako se pokaže da i od prije ima problema sa zakonom, nakon podizanja optužnice i suđenja mogao bi biti osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.
Milan Bugarić/Vladimir Grgurić
potraga
POBJEGAO

JE PREMA

NAŠICAMA