Crna kronika
NESREĆA KOD NOVE GRADIŠKE

Trudnica kritično nakon slijetanja
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
KOVAČEVAC - Trudna 17-godišnjakinja i njezin 18-godišnji suprug teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak kasno poslijepodne dogodila u mjestu Kovačevac kod Nove Gradiške. Trudnica je nakon pružene liječničke pomoći u novogradiškoj bolnici prevezena u Klinički bolnički centar Zagreb gdje je zadržana na liječenju. Kako doznajemo, zbog teških ozljeda glave život joj je ugrožen.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je kako se nesreća dogodila u ponedjeljak oko 18 sati kada je 18-godišnjak upravljajući kombijem novogradiških registracija zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku na kolniku mokrom od kiše izgubio nadzor nad upravljačem. Vozilo je potom počelo "plesati" po cesti, da bi u nekontroliranom kretanju sletjelo s ceste u kanal i prednjim se dijelom zabilo u betonski most. Kombi se po inerciji vratio na cestu i u prevrtanju zaustavio na krovu. Supružnici, vozač i suvozačica, nisu bili vezani pa su prilikom udara u most i prevrtanja ispali iz kombija.

Stanovnici Kovačevca su čuvši jak udarac istrčali iz svojih kuća i pohitali pomoći unesrećenima. Trudnica je bila bez svijesti pa je nisu dirali do brzog dolaska hitne pomoći. Supružnici su potom prevezeni u novogradišku bolnicu gdje im je pružena pomoć. Supruga je, s obzirom na to da je u sedmom mjesecu trudnoće te zbog teških ozljeda glave, prevezena u KBC Zagreb.

Policijska uprava brodsko-posavska podnijela je kaznenu prijavu protiv 18-godišnjaka koji, doznajemo, nije imao alkohola u krvi te je imao vozačku dozvolu. S obzirom na to da supružnici nisu bili vezani sigurnosnim pojesom, policija apelira na sve sudionike u cestovnom prometu da ako se nađu u automobilu u svojstvu vozača ili putnika koriste sigurnosni pojas jer on može spasiti život.

U Varaždinu se također dogodila nesreća u kojoj su ozlijeđeni majka i beba. Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 9.50 kada je 49-godišnjakinja automobilom oduzela prednost 31-godišnjakinji i zabila se bočnim dijelom u prednji dio automobila 31-godišnjakinje. Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici Policijske uprave varaždinske, a 31-godišnjakinja i 4-mjesečna beba prevezene su u varaždinsku bolnicu gdje su zadržane na liječenju. M.Bugarić
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike