Osijek
KOMUNALNA NAKNADA

Nekima računi viši i od 20 posto
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Građanima su, i to sa zakašnjenjem, počele stizati uplatnice za komunalnu naknadu. Iako je poskupljenje bilo najavljeno, neki Osječani već upozoravaju na to da su iznosi viši i od 20 posto. Facebookom je tako jučer kružila uplatnica kojom je upozoreno kako je u tom slučaju riječ o poskupljenju od 26 posto.

Kako doznajemo u Zavodu za urbanizam, koji za Grad uslužno obavlja poslove informatičke obrade, tiska rješenja i uplatnica, "povećanje više od 20 posto doista je moguće ako se netko nakon usklađenja sada nalazi u višoj zoni". Naime, osim najavljenog povećanja, doznajemo u Zavodu, došlo je do korekcije unutar postojećih zona, točnije, obavljeno je "zoniranje pojedinih ulica, pa je time i moguće povećanje više od 20 posto izglasanih na sjednici Gradskog vijeća održanoj 4. veljače, a potom objavljeno i u Službenom glasniku Grada Osijeka.

Inače, oko 52 tisuće rješenja i uplatnica Hrvatska pošta još nije uručila na sve adrese. Kako rješenje o komunalnoj naknadi pripada kategoriji upravnog postupka, rješenje se treba osobno uručiti primatelju koji ga potpisuje. Onaj koga dostavitelj ne zatekne kod kuće, rješenje treba podići u poštanskom uredu. Inače, rok za uplatu računa za siječanj, veljaču i ožujak bit će do 20. travnja. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ŽUPAN ANUŠIĆ POTPISAO 14 UGOVORA S KORISNICIMA STAMBENIH KREDITA:

Projekt je iskorak i u bolju demografsku sliku županije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas