Regija
KUD POŽEGA

Koncert "Požegi s ljubavlju" u povodu Dana grada
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
POŽEGA


KUD Požega, u povodu Dana grada i Grgureva, održao je godišnji koncert pod nazivom "Požegi s ljubavlju". Kao prvo folklorno društvo Požege osnovani su 2005. godine, a djeluju u četiri sekcije. Uz odrasli folklor, pjevačku skupinu i tamburašku sekciju njeguju i dječji folklor. Nastupali su diljem Hrvatske na poznatim smotrama - Đakovački vezovi, Vinkovačke jeseni, Međunarodna smotra folklora u Zagrebu, Državnoj smotri starogradskih i povijesnih plesova te u inozemstvu. Njeguju i a cappella pjevanje.


Podršku GKUD-u daje Grad, a gradonačelnik Darko Puljašić podršku je najavio i ubuduće.


Pod nazivom "Vesel‘te se djevojčice" požeški su folkloraši izveli splet pjesama i plesova iz Požege, a pod nazivom "Procvjetala ružica rumena" gostujući članovi KUD Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca splet pjesama i plesova brodske Posavine. Nastupili su s dva izlaska i Dječjim igrama i pjevanjem iz Slavonije i Dječjim igrama s pjevanjem iz Dalmacije članice i članovi dječjeg folklora GKUD-a Požega.


U drugom izlasku domaćini su prikazali koreografiju "Stari splitski plesovi", gdje su izveli varoške plesove grada Splita i Dalmacije. Gosti iz Oriovca izveli su pod nazivom "Alaj volim u kolu igrati" splet pjesama i plesova Oriovačkog kraja.
Za kraj, u svome trećem izlasku, GKUD Požega izveo je "Stupni nogom i zapjevaj glasno" pjesme i plesove Korduna. AGM Kruna
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike