Regija
U ANDRIJAŠEVCIMA OTVOREN SPORTSKI CENTAR FRANKOPAN VRIJEDAN 5 MILIJUNA KUNA

Još bolji uvjeti za sportaše i mlade
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
ANDRIJAŠEVCI

Nogometnim derbijem dvije najbolje momčadi 2. Županijske lige vukovarsko-srijemske, nogometnog središta Vinkovci, između domaćeg Frankopana i Mladosti iz Cerića, u nedjelju je svečano otvoren Sportski centar Frankopan vrijedan pet milijuna kuna. U sklopu ovog objekta, gdje će svoje prostore naći brojne sportske udruge i društva iz Rokovaca i Andrijaševaca, ponajprije NK Frankopan, sagrađene su četiri svlačionice, uredski prostori, restoran s kuhinjom i ostale prateće prostorije. Važno je reći kako će otvaranjem Sportskog centra mladi iz ova dva mjesta imati primjerene uvijete za rast i razvoj u sportu i kroz sport. Nogometaši Frankopana imaju od sada na raspolaganju najmodernije prostore, svlačionice, kupaonice i klupski restoran, a uskoro bi trebali dobiti i novu teretanu, koja će bit smještena u potkrovlju ovog objekta, kao i dodatne tribine uz ulaz na teren. Novi objekt odlično se uklopio u prostor iza zgrade osnovne škole, koji od nedavno sadržava novouređene sportske terene, rukometno, odbojkaško i košarkaško igralište te atletsku stazu, a prema najavama načelnika Damira Dekanića, taj bi kompleks trebao dobiti i malonogometno igralište s umjetnom travom.

- Kada zbrojimo sve što smo do sada uložili i što ćemo tek uložiti u ovaj dio naše općine, možemo reći da je riječ o svoti od oko sedam milijuna kuna, no veseli činjenica da su to velikim dijelom novci iz EU fondova, dok je općina sudjelovala samo u manjem dijelu. Kada znamo koliko će sportaša koristiti ovaj prostor, pogotovo djece, onda je sigurno da će se sva ulaganja i isplatiti. Samo u nogometnom klubu, u nekoliko starosnih kategorija, trenira više od 120 mališana i upravo će oni završetkom ovoga projekta imati odlične mogućnosti za daljnji razvoj i napreda – zadovoljan je načelnik Dekanić i dodaje kako će uskoro krenuti gradnja novog Doma kulture, projekta vrijednog šest do sedam milijuna kuna, koji će biti sagrađen na mjestu nekadašnjeg vatrogasnog doma. Ovdje će u objektu na tri etaže, ukupne površine 800 četvornih metara, svoje prostorije pronaći udruge u kulturi, a u planu su i multifunkcionalni prostori i dvorane.

U završnoj je fazi i gradnja dječjeg vrtića vrijednog 2,6 milijuna kuna, od čega je Općina osigurala 1,2 milijuna, a ostatak iz fondova EU-a. U Općini Andrijaševci više je rođenih nego umrlih. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike