Regija
POTPISAN SPORAZUM VŠMTI-A I FINE

FINA stipendira i nudi radno mjesto
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
VIROVITICA

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović i dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić u Visokoj školi potpisali su sporazum o suradnji, čime su postavljeni i temelji budućem Fininom IT razvojnom centru u ovome gradu. Osim sporazuma o suradnji, predsjednik Uprave Čović potpisao je i ugovore o stipendiranju troje studenata koji će imati priliku zaposliti se u Fini. Podršku osnivanju razvojnog IT centra dao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Cilj potpisivanja ovog sporazuma Fine s Visokom školom školovanje je kadra za budući Finin razvojni centar u Virovitici.

– Surađivat ćemo s Visokom školom da bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje doći raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da kroz Finu mogu obaviti svoju praksu, studentski rad, sudjelovati u svim projektima koje Fina radi za državu. Fina je jedan od četiriju nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban – istaknuo je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović. Zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, kao i ugovora o stipendiranju, izrazio je i dekan Visoke škole Oliver Jukić.

– Natječaji za radna mjesta već su u tijeku, a isto tako i radnje na uređenju prostora iznad zgrade Fine u Virovitici i ja se nadam da će tamo u idućih nekoliko godina zaposlenje pronaći dosta naših studenata. U konačnici, očekujem da će tamo biti 20-ak inženjera koji će raditi na vrlo sofisticiranim tehnologijama - naglasio je Jukić osvrnuvši se na prerastanje Visoke škole u veleučilište.

– Formalno imamo uvjete da postanemo veleučilište. Imamo studije iz polja računarstva, elektrotehnike i ekonomije. U svibnju nas očekuje reakreditacija visokog učilišta, pa ćemo nakon što, nadam se, uspješno prođemo tu reakreditaciju, pokrenuti postupak promjene statuta i sve potrebne formalnosti da bi visoka škola postala veleučilište – zaključio je Jukić.

Studentica 3. godine Programskog inženjerstva na studiju Računarstva, Barbara Strapač, ujedno i nova Finina stipendistica, istaknula je kako je ovo odlična prilika za izgradnju karijere.

– To je jedna velika prilika za razvoj buduće karijere te za rad na nekim malo većim i ozbiljnijim projektima koji će nadilaziti razinu države – kazala je Barbara, koja je inače iz Našica, ali je spremna u Virovitici graditi svoju karijeru. V. Grgurić
Potpisani sporazumi pomažu studentima te su postavili temelj za gradnju IT centra u Virovitici
3

studenta dobila su potporu FINA-e s intencijom zapošljavanja u toj agenciji nakon studija
Najčitanije iz rubrike