Regija
ZAPOSLIT ĆE 50 LJUDI

Pevec i u Vinkovcima,
najmanja plaća 5000 kn
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
VINKOVCI

Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su u Vinkovcima u nazočnosti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića kupoprodajni ugovor kojim je Pevec dobio zemljište od 20.000 četvornih metara na južnom izlasku iz grada, a država uprihodila dva milijuna kuna. Ovdje će Pevec izgraditi prodajni centar površine 5000 četvornih metara u kojemu će biti 40.000 raznih artikala za uređenje doma i vrta.

- Za godinu dana u ovo vrijeme ovdje će biti 26. Pevecov trgovački centar, a gradnja 25. je u tijeku u Vukovaru i ljudi iz Vinkovaca, Vukovara i okolice više neće morati ići u Osijek da bi kupili proizvode Pevec. Ovdje će biti zaposleno 50 djelatnika i u startu će imati najmanje 5000 kuna neto jer smo odredili da taj iznos bude minimalna plaća u maloprodaji. Želimo ovdašnjim ljudima dati priliku i da mladi ne moraju razmišljati o odlasku – rekao je Jurica Lovrinčević i izrazio nadu kako će lokalna zajednica, Grad Vinkovci, pomoći pri što bržem ishođenju dozvola i dokumentacije.

Ministar Goran Marić posebno je bio zadovoljan kada je čuo da će plaće biti minimalno 5000 kuna i što će jedno do sada zapušteno zemljište biti uređeno.

- Nešto što je bilo mrtvo, postaje mjesto gradnje. Zapušteno mjesto će biti mjesto izgradnje i zapošljavanja i time želimo pomoći da mladi ovdje vide perspektivu. Upravo su mi javili da je, osim ova dva milijuna, zaključeno ugovora kojima je država uprihodila 60 milijuna kuna. Ove godine od prodaje nekretnina država će uprihoditi milijardu kuna, a od prodaje iz portfelja trgovačkih društava pola milijarde – rekao je ministar Marić i prihvatio poziv Peveca da točno za godinu dana otvori novosagrađeni prodajni centar.

Gradonačelnik Ivan Bosančić je rekao da je to dobra vijest i Grad će pomoći.

- Ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta uvijet su da mladi ostanu ovdje - rekao je Bosančić. M. Flego
Možda ste propustili...

SJEĆANJE NA POGINULE BRANITELJE

Memorijal za Vidu, Balića i Dunkovića

AKCIJA CRVENOG KRIŽA I KBC-A OSIJEK

Petero prvi put dalo krv

Najčitanije iz rubrike