Novosti
MINISTAR GORAN MARIĆ U OSIJEKU

Najbolja lokacija za novi KBC u Gackoj
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Gradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek bila je u ponedjeljak tema radnog sastanka osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i ministra državne imovine Gorana Marića. Između ostalog, razmatrali su se prijedlozi za lokaciju budućeg KBC-a Osijek na području Osijeka gdje bi bili ispunjeni svi uvjeti njegove gradnje i pristupa bez ometanja, a riječ je o prostoru u Gackoj ulici (pokraj zgrade Mercatora), koju je ministar Marić u pratnji župana Anušića i obišao nakon sastanka.


KBC Osijek je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH uvršten na listu projekata koji će se financirati iz tog programa. Sredstva koja se odnose na KBC Osijek su nepovratna i namijenjena su gradnji nove zgrade u kojoj će biti dnevna bolnica i Kirurgija te će tamo ujedno biti smješten i novi Objedinjeni hitni prijem.


KBC Osijek u suradnji s Osječko-baranjskom županijom osigurao je 35,2 milijuna kuna za sufinanciranje pripreme strateškog projekta gradnje novog KBC-a. Od ukupne vrijednosti projekta za pripremu dokumentacije nepovratna EU sredstva iznose 30 milijuna kuna (85 %), a ostatak, 5,2 milijuna kuna, osigurat će Ministarstvo zdravstva iz državnog proračuna.
Izravna podrška za pripremu strateškog projekta ima za cilj osigurati korištenje sredstava EU fondova u sljedećem programskom razdoblju, 2021. - 2027. I.Korman
PROJEKT VRIJEDAN DVIJE MILIJARDE KUNA
Projektom će se stvoriti preduvjeti za realizaciju strateškog projekta gradnje novog KBC-a Osijek, i to na način da se pripremi potrebna dokumentacija sa svim studijama i dozvolama za gradnju kompleksa svih klinika, ordinacija, operacijskih sala, soba za pacijente i sve ostale potrebne ustrojstvene jedinice za kvalitetniju organizaciju rada novog kliničkog bolničkog centra.

Površina novog objekta predviđa se na 130.000 - 135.000 četvornih metara s procijenjenom vrijednosti za gradnju tog kompleksnog objekta od dvije milijarde kuna.
Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

Najčitanije iz rubrike