Kultura
ZENIČKI MJUZIKL "PINK MOON"

Najvažnije je otvoreno razgovarati o svemu
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
"Poruka predstave je da se ništa ne bi trebalo stavljati, ono što se kaže - ispod tepiha", kaže glumica Dina Mušanović
VINKOVCI

U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘, u Vinkovcima, odigran je mjuzikl ‘‘Pink Moon‘‘ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Saše Peševskog, a prema istoimenom tekstu Darija Bevande.

Neostvareno

Mjuzikl je priča o Mari (Adis Mehanović), neostvarenom rokeru čije je nade i planove presjekao rat. Brojni su i raznoliki likovi u predstavi. Muhi (Zlatan Školjić), mladić koji pod utjecajem pop/rock-kulture pokušava pronaći medij u kojemu se može izraziti, Marina kćer Barbara (Dina Mušanović), koja se kroz spremanje diplomske predstave pokušava suočiti sa svojim podrijetlom. Bradi (Benjamin Bajramović) Muhin je stariji brat čiji je san otvoriti vlastitu kopiraonicu. U predstavi su i njihove majke koje se ne pojavljuju na sceni, ali su itekako prisutne u priči.

U Marinom trošnom stanu Muha počinje pisanje svog novog ostvarenja, rock-opere čija radnja prati pobunjenika Johnnyja Tootlesa koji se u postapokaliptičnom svijetu želi suprotstaviti vladajućoj korporaciji. Dok Muha razvija libreto za rock-operu, život unutar stana i radnja koju smišlja, počinju se ispreplitati.

- Kad govorimo o impresijama nakon predstave, mogu reći da je publika jako lijepo prihvatila predstavu, odnosno mjuzikl. Ovo je zapravo bio test da vidimo kako predstava funkcionira izvan okvira Bosne i Hercegovine, i mogu reći da se pokazala kao pun pogodak. Predstava je dosta zahtjevna, jer osim što glumim, svirala sam i bubnjeve, mogu reći da je ovo prvi susret s tim instrumentima, a ovom prilikom želim zahvaliti piscu teksta Dariju Bevandi koji me mnogo toga naučio. Mnogo smo radili na samoj predstavi, no ako podvučemo crtu možemo reći da je poruka same predstave da treba otvoreno razgovarati o svemu, ništa se ne bi trebalo stavljati, ono što se kaže - ispod tepiha. Uvijek treba razgovarati, jer se nekako razgovorom može mnogo toga učiniti - rekla je Dina Mušanović, koja je u predstavi igrala ulogu Barbare.
Dva vremena

- U predstavi igram ulogu Mare, iz nekog prošlog, ali i sadašnjeg vremena te nekog vakuuma između ta dva vremena. Nije mi bilo zahtjevno odigrati ulogu, no mogu reći da mi je zasigurno jedna od najdražih uloga, budi nešto u meni što dosad nisam imao - rekao je Mehanović.

Predstava je oduševila vinkovačku publiku koja je dugotrajnim pljeskom nagradila glumce iz Zenice koji su još jednom pokazali svoju kvalitetu odličnom izvedbom u Vinkovcima.


Mario Kokaj
Mehanović: Ovo mi je najdraža uloga
Emocije nakon predstave nije skrivao ni Adis Mehanović, rekavši kako je bilo jako lijepo igrati u Vinkovcima. Publika ih je nosila kroz samu predstavu, a dobro su, kako je rekao, reagirali na točno određenim mjestima. Kad se dotaknemo njegove uloge, između ostaloga, rekao je kako je to uloga koja je dosta kompleksna. U predstavi on igra ulogu Mare za koju kaže da nije zahtjevna, no da može reći da mu je zasigurno jedna od najdražih uloga. "Uloga u meni budi nešto što do sada nisam doživio na kazališnoj sceni", rekao je Adis Mehanović.
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike