Mozaik
GLAZBA NA PANNONIAN CHALLENGEU

Hladno pivo, Let 3, Atheisti, Krankšvester...
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Nastupit će i bendovi u usponu poput Harvo Jaya i Of Apesa, a Silente, MAiKA i The Nilz donijet će nešto drugačije

Ekstremni sport, urbana kultura i raznovrsni glazbeni program postali su zaštitni znak Pannonian Challengea, najpoznatijeg osječkog festivala koji ove godine slavi već dvadesetu obljetnicu.

Najveće i najzabavnije izdanje tako od 5. do 9. lipnja očekuje sve posjetitelje skateparka na lijevoj obali Drave, gdje će najbolji svjetski ekstremni sportaši zahtjevnim trikovima prkositi gravitaciji, a kulminacija će se svakog dana ipak održavati nešto južnije, u prekrasnoj Tvrđi. Naime, već tradicionalno, popularni glazbenici svratit će u uzavrelo dvorište kluba Vega kako bi posjetiteljima festivala omogućili neprestanu, ekstremno dobru zabavu, pripremajući ih ujedno za nastavak adrenalinskih natjecanja sljedećeg dana.

Tijekom godina, na ovom festivalu, nakon što se prestanu okretati kotači BMX-a, rola i skatea, tako je tulumarilo više od 125 izvođača iz Osijeka, Hrvatske, ali i cijele regije, a mnogi od njih su se Pannonian Challengeu uvijek rado i učestalo vraćali.

Ni ovogodišnji glazbeni program Pannonian Challengea neće biti nikakva iznimka, dapače, jubilarno izdanje donosi i do sada najsnažniju postavu, koja će kroz raznovrsne glazbene izričaje ponuditi ponešto za svakog posjetitelja.

Počevši od Hladnog piva i Leta 3, kultnih hrvatskih rock-bendova s nepogrješivim pristupom vjernoj publici, Osječane će zagrijati i pankeri iz regije - Atheist rap. Sve ljubitelje rapa i hip-hopa uveselit će dolazak odličnog Bad Copyja, baš kao i novi nastup domaćeg, iznimno popularnog dvojca iz Krankšvestera. S druge će strane Silente, MAiKA i The Nilz donijeti nešto posve drukčije na Pannonian Challenge, baš kao i mladi bendovi u usponu poput Harvo Jaya i Of Apesa. Naposljetku, "starosjedioce" će predvoditi DJ-evi Omke i Umbo, a osječku publiku nipošto neće biti potrebe upoznavati s radom Debelog precjednika i Gužve u 16-ercu, najpoznatijih lokalnih pankera, koji su nastupali i na samim počecima Pannonian Challengea.

Stoga je uz okrugli rođendan cjelokupnog natjecanja Pannonian Challenge bitno istaknuti kako bogati sportski i glazbeni program svake godine zainteresira veliki broj ljudi iz regije, a smještajni kapaciteti u Osijeku već se pune. Za posjetitelje željne potpune ekstremne avanture spreman je i Pannonian kamp smješten na lijevoj obali Drave uz najbolje opremljen skatepark u regiji. Dakle, ekstremno dobre zabave i odlične atmosfere neće nedostajati u glazbenom programu ovog jubileja, pa će kupnjom ulaznice u Vegi, po cijeni od prigodnih 30 kuna, svakome biti zajamčena nezaboravna večer.

Podsjetimo, ulaznice se kupuju na ulazu u klub Vega te ih nije moguće kupovati u pretplati ili online. Cijene su informativnog karaktera te su podložne izmjenama. Festivalska ulaznica te narukvica za goste ne postoje.

Tanja Kvorka
ulaznica
IZNOSI SIMBOLIČNIH 30 KUNA
ZAOKRET SE DOGODIO 2013. GODINE
Najveći zaokret Pannoniana dogodio se 2013., kad se skatepark, a samim time i festival, sele na znatno veći prostor na lijevoj obali Drave. Brojni sponzori tada su počeli prepoznavati značenje Pannoniana za cijelu regiju, ali i za razvoj ekstremnog sporta, zbog čega je festival počeo nezaustavljivo rasti do svjetske razine koja oduševljava najbolje sportaše i brojne posjetitelje. Koliko je daleko dogurao, dovoljno govori činjenica da su nagrade za najbolje vozače na samim počecima bile simbolične, dok danas nagradni fond cijelog natjecanja iznosi stotinjak tisuća kuna, što je među najvećim nagradnim fondovima ekstremnih natjecanja u Europi.
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike