Učionica
DIO ODLUKA S 4. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Promocija 67 novih doktora znanosti i umjetnosti 26. travnja 2019. na FAZOS-u
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Na 4. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2018./2019., održanoj 11. ožujka 2019., doneseno je mnogo odluka, a izdvajamo najvažnije.

Senat je donio nove studijske programe na trima znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama: Akademiji za umjetnost i kulturu (preddiplomski sveučilišni studij Kultura, mediji i menadžment; diplomski sveučilišni studij Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama; diplomski sveučilišni studij Mediji i odnosi s javnošću – jednopredmetni i dvopredmetni); Medicinskom fakultetu (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina na njemačkom jeziku) te Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo (izvanredni dislocirani diplomski sveučilišni studij Sestrinstvo u Svetoj Nedelji).

       Nadalje, potvrđeno je da će se 39. promocija doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održati 26. travnja 2019. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, a ukupno će biti promovirano 67 novih doktora znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Osijeku. Njihov je raspored prema znanstvenim područjima/znanstvenim poljima i doktorskim studijima sljedeći: tehničke znanosti – 7 (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija – 4, Strojarski fakultet – 3); biomedicina i zdravstvo – 17 (svi Medicinski fakultet); biotehničke znanosti – 8 (Fakultet agrobiotehničkih znanosti – 7, Prehrambeno-tehnološki fakultet – 1); društvene znanosti – 16 (Ekonomski fakultet – 14, Pravni fakultet – 2); humanističke znanosti – 2 (oba Filozofski fakultet); interdisciplinarno područje znanosti – 17 (Molekularne bioznanosti – 6, Zaštita prirode i okoliša – 1, Doktorska škola Sveučilišta u Osijeku – 10).

Osim toga, Senat je izdao suglasnost na ustroj i izvedbu dvaju programa cjeloživotnoga učenja na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek: Osposobljavanje klasifikatora životinjskih trupova na liniji klanja i Dopunska izobrazba voditelja i djelatnika stanica za pregled tehničkih sustava na zaštiti bilja. Senat je izdao i suglasnost za pokroviteljstvom Kongresa Hrvatskoga društva za biokemiju i molekularnu biologiju HDBMB2019 – CROSSROADS IN LIFE SCIENCES koji će se od 25. do 28. rujna 2019. održati u Lovranu.

(Sveučilište u Osijeku)
Potvrđena dva nova redovita profesora

Članovi Senata potvrdili su i izbor dvaju redovitih profesora. Prof. dr. sc. Aleksandar Včev, redoviti profesor u trajnom zvanju, izabran je 2011. iz znanstvenoga područja biomedicine i zdravstva, znanstvenoga polja kliničke medicinske znanosti na Medicinskom fakultetu Osijek. Sada je Senat potvrdio njegov izbor u drugom znanstvenom polju, odnosno u znanstveno-nastavno zvanje i znanstveno-nastavno radno mjesto redovitoga profesora iz znanstvenoga područja biomedicine i zdravstva, znanstvenoga polja temeljne medicinske znanosti na 90 % radnoga vremena na Katedri za patofiziologiju, fiziologiju i imunologiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek (trajno zvanje). Potvrđen je i izbor izv. prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, izvanrednoga profesora Ekonomskog fakulteta u Osijeku, u znanstveno-nastavno zvanje i znanstveno-nastavno radno mjesto redovitoga profesora iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenoga polja ekonomija, znanstvene grane opća ekonomija na Katedri za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (prvi izbor).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike