Učionica
NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU ORGANIZIRAN ERASMUS+ WELCOME DAY ZA NOVU SKUPINU INOZEMNIH STUDENATA

Tijekom ljetnoga semestra Sveučilište u Osijeku ugostit će 47 inozemnih studenata
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Tijekom ljetnoga semestra akademske godine 2018./2019. Sveučilište u Osijeku ugostit će 47 inozemnih Erasmus+ studenata koji dolaze s partnerskih sveučilišta.

Za strane je studente Služba za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku organizirala susret dobrodošlice, Erasmus+ Welcome Day. Održan je u prostorijama Rektorata Sveučilišta 7. ožujka 2019., a tom su prigodom studentima predstavljeni Sveučilište u Osijeku, mogućnosti studiranja na sastavnicama Sveučilišta te mogućnosti učenja hrvatskoga jezika za strance. Predstavnici su udruge Erasmus Student Network (ESN) već tradicionalno predstavili svoje aktivnosti i pomoći koje pružaju stranim studentima. U ljetnom semestru dolazni studenti pristigli su iz ukupno 15 zemalja svijeta, a najviše je studenata s partnerskih sveučilišta iz Makedonije, Poljske, Rumunjske, Španjolske i Turske.

Studenti će studirati ili obavljati stručnu praksu na sljedećim sastavnicama: Ekonomskom fakultetu (12 studenata), Filozofskom fakultetu (11), Fakultetu agrobiotehničkih znanosti (6), Prehrambeno-tehnološkom fakultetu (5), Medicinskom fakultetu (5), Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti (2), Akademiji za umjetnost i kulturu (2), Pravnom fakultetu (2), Građevinskom i arhitektonskom fakultetu (2), Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti (1), Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu (1) te Odjelu za biologiju (1).

(Sveučilište u Osijeku)
Informativni dani o studentskoj razmjeni

U svrhu promicanja mogućnosti studentske razmjene na Filozofskom fakultetu Osijek (27. veljače 2019.) i Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (5. ožujka 2019.) održani su Informativni dani za zainteresirane studente. Izlaganja su održali predstavnici Službe za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku, a svoja su iskustva podijelili i studenti koji su bili na Erasmus+ razmjeni. Nazočni studenti tako su dobili korisne informacije o pravilima Erasmus+ programa te prednostima i mogućnostima koje im se pružaju takvom razmjenom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike