Učionica
„KRUŽNA KREATIVNOST“ OD 10. DO 13. TRAVNJA 2019. NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Rizničari pozivaju na 5. izdanje Kreativne riznice
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Jubilarno, peto izdanje popularizacijskoga simpozija kreativne industrije „Kreativna riznica“ održat će se od 10. do 13. travnja 2019. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pod krovnim nazivom „Kružna kreativnost“.

Naziv otkriva kako će program obuhvatiti 12 sektora kreativne industrije, ali i da će se programom „kružiti“ kroz prethodne godine izdvajajući ono najbolje. Važnost i ugled Kreativne riznice potvrdili su Sabor RH, dodijelivši joj Državnu nagradu za znanost u kategoriji populariziranja znanosti 2017., kao i Volonterski centar Osijek dodijelivši joj nagradu za doprinos volontiranju 2016. u području obrazovanja. Ugledni pokrovitelji, istaknuti izlagači, uigrani volonteri, tzv. rizničari, izabrani programski sadržaji te sve brojniji posjetitelji – odlike su Kreativne riznice zbog koje Ekonomski fakultet u Osijeku nosi epitet „nositelja kreativne industrije“.

Izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč ističe kako se ovogodišnjom Kreativnom riznicom promišlja kreativno kruženje te najavljuje kako će heterogeni kreativci prikazati kruženje kulturnih resursa unutar sektora kreativne industrije, ali i s obzirom na njihovo „recikliranje“ u vremenu i u prostoru. Od koordinatorice suradnje sa srednjim školama Dore Radl Ćućić doznajemo kako se u četverodnevnom programu očekuju brojne radionice, paneli, okrugli stolovi i multimedijske izvedbe. Predsjednica Organizacijskoga odbora Ivana Jobst navodi kako se program još uvijek dovršava, ali su imena izlagača već poznata i provode se posljednja usklađivanja.

Prof. dr. sc. Jasna Horvat u ime rizničara poziva sve zainteresirane posjetitelje da se početkom travnja na vrijeme prijave na događanja koja namjeravaju posjetiti i preuzmu besplatne digitalne ulaznice. Naime, Kreativna riznica poznata je kao besplatan simpozij dostupan i zanimljiv svima - djeci, srednjoškolcima, studentima, ali i umirovljenicima.
Lana KATAVIĆ
Više tisuća posjetitelja u četiri dana

U četiri dana održavanja Kreativne riznice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku okupi se više tisuća posjetitelja. Prema riječima dekana izv. prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, organizatorima Kreativne riznice „iznimna je čast znati da nas podržavaju ne samo stanovnici grada Osijeka, nego i ostalih gradova, a posebice kreativni profesionalci i amateri iz svih 12 sektora kreativne industrije“.
Možda ste propustili...