Učionica
ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA KROVNE STUDENTSKE ORGANIZACIJE U OSIJEKU

Tamara Mazur nova v. d. predsjednice Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Po pozivu rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Vlade Guberca 7. ožujka 2019. godine u vijećnici Rektorata održana je sjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku na kojoj je Tamara Mazur, studentica Filozofskoga fakulteta Osijek, izabrana za vršiteljicu dužnosti predsjednice krovne studentske organizacije u Osijeku.

Nakon zahvale na izboru naglasila je kako je pred Studentskim zborom Sveučilišta razdoblje u kojem se priprema mnogo aktivnosti. To su: priprema Natječaja za financiranje studentskih programa u 2019. godini kojim se financiraju projekti studentskih zborova sastavnica Sveučilišta, studentskih udruga i pojedinih studenata kojima se raspodjeljuje oko 500 000 kuna; zatim organizacija ovogodišnjega 39. Osječkoga ljeta mladih, najdugovječnije zabavno-kulturne priredbe u Osijeku; provedba redovnih izbora za članove Studentskoga zbora Sveučilišta i studentskih zborova sastavnica Sveučilišta za razdoblje od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2021. godine te još mnogo aktivnosti iz djelokruga rada Studentskoga zbora.

„Vjerujem da ću ukazano povjerenje članova Studentskog zbora Sveučilišta, osim vodstvom Skupštine, opravdati i to, prije svega, zastupanjem interesa svih studenata osječkoga Sveučilišta. Prvi će koraci, kao polazište rada i djelovanja, biti razgovor s upravom Sveučilišta o aktualnim temama: linearnom modelu studiranja na Sveučilištu te proceduri izbora studentskih predstavnika na izborima za novi saziv studentskih zborova našeg Sveučilišta“, istaknula je nova v. d. predsjednice. „Nakon osječkoga predsjedanja Hrvatskih studentskim zborom, za koje smatram da je bilo vrlo uspješno, što se i očitovalo izglasavanjem Zakona o obavljanju studentskih poslova u listopada 2018., vrijeme je da se tako nastavi i vođenje Studentskoga zbora Sveučilišta. Uvjerena sam kako će nam u mnogo čemu pomoći upravo potpora uprave Sveučilišta i svih ostalih sastavnica, na dobrobit svih 17 500 studenata preddiplomskih, diplomskih, integriranih i poslijediplomskih studija. Sve navedeno iskaz je ustrajnoga nastojanja svih dosadašnjih, ali i sadašnjih članova Studentskog zbora Sveučilišta kako bi se dao i doprinos studenata u izgrađivanju i napretku Sveučilišta u svakome aspektu. Stoga još jednom zahvaljujem članovima Studentskoga zbora na potpori koju su mi dali, ali i svim studentima koji su odabrali upravo ovo Sveučilište kako bi radili na svojem razvoju i napretku, a time i na napredovanju našega grada, županije, a naposljetku i cijele Hrvatske“, zaključila je Mazur.
Stjepan ĆURČIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKI PROJEKT NA PROSTORU KAMPUSA

Gradi se novi paviljon studentskoga doma s gotovo 800 ležajeva

2

POZNATI KONAČNI REZULTATI OVOGODIŠNJIH REDOVNIH STUDENTSKIH IZBORA NA OSJEČKOM SVEUČILIŠTU

Odabrano novo vodstvo Studentskoga zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

PROF. DR. SC. VLADO GUBERAC, REKTOR SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište ulaže maksimalne napore kako bi akademski obrazovane mlade ljude zadržalo u Osijeku i istočnoj Hrvatskoj