Učionica
VELIKO POSTIGNUĆE ZA PRAVNI FAKULTET OSIJEK I KONFERENCIJU IZ PRAVNIH ZNANOSTI

Zbornik konferencije ECLIC indeksiran u prestižnoj bazi Web of Science
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Zbornik radova „EU and comparative law issues and challenges series“ (ECLIC) prvi je put objavljen u okviru međunarodne znanstvene Jean Monnet konferencije „Procesni aspekti europskog prava“ održane 6. i 7. travnja 2017. na Pravnom fakultetu Osijek.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta Jean Monnet katedre za procesno pravo EU-a koji financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+, a na njoj je aktivno sudjelovalo više od 50 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, regije i Europske unije. Nakon iznimnoga uspjeha konferencije urednici zbornika ECLIC i organizatori konferencije Dunja Duić i Tunjica Petrašević, uz veliku pomoć Organizacijskoga odbora koji čine Ante Novokmet, Nataša Lucić, Katarina Marošević i Nikol Žiha, nastavljaju rad na organizaciji druge međunarodne ECLIC konferencije. Ona je održana 14. i 15. lipnja 2018. na Pravnom fakultetu Osijek pod naslovom „EU Law in context – adjustment to membership and challenges of the enlargement“, a aktivno je sudjelovalo više od 60 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, regije i EU-a. Zbornik ECLIC kao publikacija već je prvim brojem ušao u bazu HeinOnine, a drugi je broj ECLIC indeksiran i u bazi Web of Science. Velik je to uspjeh za urednike, Organizacijski odbor, Pravni fakultet Osijek, ali i Sveučilište u Osijeku. ECLIC je tim, u želji za postizanjem još bolje kvalitete, uz glavne urednike (Dunju Duić i Tunjicu Petraševića) u 2019. imenovao Antu Novokmeta kao izvršnoga urednika i u organizacijski tim primio Višnju Lachner pa je sada okupljen mladi tim koji čine redom docenti i jedan izvanredni profesor.

Treća ECLIC konferencija planirana je za 6. i 7. lipnja 2019. pod nazivom „EU and Member States – legal and economic issues“, a trenutačno organizatori bilježe čak 90 prijava iz 14 zemalja čime bi ta konferencija bila ajbrojnija.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana