Učionica
„OTVORENI ČETVRTAK“ NA FILOZOFSKOM FAKULTETU OSIJEK

Izv. prof. dr. sc. Anita Freimann govorila o ekonomiji sreće
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Dana 28. veljače 2019. organizirano je i peto predavanje u sklopu 7. ciklusa projekta popularizacije znanosti Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu Osijek.

Izv. prof. dr. sc. Anita Freimann s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku održala je predavanje naslovljeno „Koga briga za (Vašu) sreću?“. Temeljeći se na psihološkim i ekonomskim aspektima sreće predavačica je publici objasnila zašto je sreća ultimativan cilj svakoga pojedinca, koji su fenomeni sreće i o čemu ona ovisi. Pojasnila je i pojam „ekonomija sreće“ koji se bavi blagostanjem, indeksima sreće i onime što država može napraviti u svrhu povećanja kvalitete života pojedinca. Naglasila je da je istraživanje indeksa sreće iznimno aktualan proces u svijetu koji polako, ali sigurno dolazi i u Hrvatsku te da sve više institucija (državnih i lokalnih) počinju voditi brigu o sreći pojedinca.

Iduće predavanje održat će se 28. ožujka u 18 sati kada će doc. dr. sc. Sonja Novak s Odsjeka za germanistiku Filozofskoga fakulteta Osijek govoriti o njemačkom kazalištu u Slavoniji.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike