Učionica
NOVI BROJ STUDENTSKOGA ČASOPISA AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Temat četvrtoga broja Notana – „Integracija“
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Četvrti broj Notana, studentskoga časopisa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, objavljen je u prosincu 2018. Temat je ovoga broja „Integracija“, a uredništvo su činili Filip Živaljić (glavni i odgovorni urednik) te Roko Poljak, Mirela Belaj i Helena Hržica.

Uredništvo se u ovom broju nosilo sa svojevrsnom „krizom identiteta“ te pokušalo promisliti časopis koji bi u budućnosti bio platforma za sve one teme kojima se njihovi kolege bave, a koje mogu biti zanimljive široj publici. Naime, od akademske godine 2018./2019. studenti Odjela za kulturologiju i studenti Umjetničke akademije postali su studenti Akademije za umjetnost i kulturu. U tom smislu i Notan smjera biti prostor svim studentima koji će „pod jednim krovom“ kreirati kulturnu ponudu grada i šire lokalne i regionalne zajednice.

U ovom se broju, uz uobičajene rubrike, mogu pročitati intervjui sa zanimljivim mladim ljudima, studentima Akademije, koji su svoje hobije i specifične interese pretočili u nešto ozbiljnije, produktivnije pa i isplativo. Uspješno djelovanje u umjetnosti i kulturi nije jednostavan posao: to je spoj kreativaca, praktičara, ali i onih koji tu umjetnost i kulturu trebaju predstaviti publici – medijskih stručnjaka i menadžera/producenata. I časopisni prostor koji studentima otvara Notan bit će poticajem snažnijoj integraciji, većoj suradnji i uspješnoj umjetničkoj i produkciji u kulturi.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike