Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Očekivani ishodi uoči slavonskog ogleda na terenu u Vinkovcima
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
U utorak (19.30 sati), u sklopu drugog kola rukometne Lige za prvaka, našički NEXE gost je Vinkovaca

Počela je Liga za prvaka za rukometaše u kojoj su gostujuće susrete imali NEXE i Spačva-Vinkovci. Očekivano, krenuli su u završni dio hrvatskog prvenstva s polovičnim učinkom. NEXE je slavio u Umagu, a Spačva-Vinkovci poražena je u zagrebačkoj Dubravi. U trećem meču Lige za prvaka očekivanu pobjedu ostvario je i hrvatski prvak PPD Zagreb. Svladao je Poreč s 33:26.

Gadžin posebni motiv
Rukometaši NEXE-a uspješno su odradili svoju prvu utakmicu ove sezone u hrvatskom prvenstvu. Pred lijepo ispunjenim gledalištem dvorane Stella Maris, gosti iz Slavonije slavili su 21:31. Umažani su dobro parirali suparniku sve do 22. minute, kada je rezultat na semaforu glasio 8:8. No do kraja poluvremena domaćin je postigao samo jedan pogodak, a Našičani su do odmora postigli šest i zapravo već tada riješili pitanje pobjednika odnosno trasirali su put bodova prema Našicama. Raspoloženi kod gostiju bili su vratari Perica Lelić i Moreno Car, a najučinkovitiji je bio Ante Gadža, koji je imao poseban motiv. Naime, Gadža je prije dolaska u NEXE nosio dres Umaga. Postigao je bivšem klubu sedam pogodaka, no treba reći kako je čak šest pogodaka postigao iz sedmerca, odakle je imao stopostotan učinak. Iz igre najviše pogodaka postigli su Halil Jaganjac i Mario Tomić, koji su pet puta zatresli mrežu Umažana, a iskusni Vedran Zrnić postigao je jedan manje. Ipak, igrač Umaga Marin Sinčić bio je najefikasniji igrač susreta. U momčadi NEXE-a nije bilo Marina Šipića, Tomi Vozaba i Can Celebija. Sva trojica imaju problema s ozljedama, a vjeruje se kako će biti na raspolaganju treneru Horvatu za ključnu utakmicu u Kupu EHF-a 23. ožujka, kada u Našicama gostuje Grundfos Tatabanya. No neće Hrvoje Horvat i njegovi igrači imati punih tjedan dana za pripremu te utakmice. Već u utorak (19. ožujka), s početkom u 19.30, gostuju u Vinkovcima kod Spačve.

Dobar otpor Dubravi
Prije dolaska Našica u Vinkovce, momčad Josipa Mečića dobro se predstavila u zagrebačkoj Dubravi. Na kraju su doživjeli podnošljiv poraz 30:27. Usporedbe radi, prošle sezone bilo je 34:24. Imali su rukometaši Josipa Mečića pred kraj susreta aktivan rezultat i priliku za vodstvo kod rezultata 19:19 i 20:20, što nisu iskoristili. No posustali su u završnici susreta, pa su bodovi ostali u Zagrebu. Domagoj Smojver kod gostiju postigao je šest pogodaka, jedan više od Dominika Smojvera i Mažurane, koliko je postigao i Volar najefikasniji kod Dubrave. K.Lacković/A.Grgić
UMAG        21 (9)

NEXE        31 (14)

Dvorana Stella Maris. Gledatelja: 800. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević

UMAG: Milas, Smiljčić, Krupić 4, Gavran 1, Maros, Horozović 1, Bošnjak 5, Ružić, Maršan, Severec 1, Milinković, Lekić, Gorbunos 1, Koler, Sinčić 8

NEXE: Lelić (7+1), Car (9+0), Gadža 7 (6), Leban 2, Eter 2, Zrnić 4, Barišić Jaman 1, Buvinić 2, Jelinić, Vida 3, Lončar, Lavrič, Tomić 5, Kvastek, Jaganjac 5

SEDMERCI: Umag 6(4), Nexe 6(6); ISKLJUČENJA: Umag 4 minute (Bošnjak 2+2), NEXE 4 minute (Lavrič, Kvastek)
DUBRAVA       30 (16)

SPAČVA       27 (13)

ZAGREB - SD Dubrava. Gledatelja: 150. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (Varaždin).

DUBRAVA: Dumenčić 2, Ivanković 4, Volar 5, Kapitan, Radoš, Vinković 4 (4), Maričić 2, Medić 4, Sirotić, Gobec 2, Marković, Turčić 3, M. Grahovac, D. Grahovac, Račić 4, Topić.

SPAČVA-VINKOVCI: Jurić 1, Maroš, Liščić, Mažurana 5, Nađ, Ilić, Ereš 1, Vignjević 2, Šaravanja 3, Pašagić, Vukušić, Raguž 3, Stojanović, Domagoj Smojver 6 (5), Bolanča 1, Dominik Smojver 5.

SEDMERCI: Dubrava 4(4), Spačva-Vinkovci 5(5); ISKLJUČENJA: Dubrava 8 minuta (Volar 4, Godec, Turčić), Spačva-Vinkovci 10 minuta (Mažuran 4, Vignjević, Vukušić, Dominik Smojver).
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike