Novosti
KARLO RESSLER PREDLOŽEN ZA KANDIDATA ZA EUROPSKI PARLAMENT

Jandroković: Na listi za EU izbore najkvalitetniji ljudi
Objavljeno 18. ožujka, 2019.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u subotu kako će se za sastav liste HDZ-a na izborima za Europski parlament tražiti najkvalitetniji ljudi te kako će se pritom voditi računa i o teritorijalnoj zastupljenosti i stručnosti kandidata, kao i koliko će dobro braniti interese Republike Hrvatske u Europskom parlamentu.

Jandroković, koji je u Stonu kao glavni tajnik HDZ-a sudjelovao na sjednici županijskog ogranka stranke, istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HDZ uvjerljivo najjača stranka jer ima i župana i gradonačelnike i načelnike te će, kao jedna od najjačih HDZ-ovih organizacija, imati svog kandidata na listi. "Siguran sam da će se ta snaga vidjeti i na EU izborima. Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a siguran sam da će i ovdašnji HDZ toj pobjedi dati velik doprinos", istaknuo je Jandroković.

U ponedjeljak i utorak Jandroković će boraviti u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine, ali i sudjelovati na konferenciji Jadransko-jonske inicijative u Budvi. "Saslušat ću promišljanja Hrvata u Crnoj Gori o njihovu trenutnom položaju te im poslati snažne poruke ohrabrenja iz Vlade RH. Podupiremo predstavnike hrvatske manjine, osigurali smo i financijska sredstva, a sa zemljama u kojima žive tražimo politička rješenja koja će osigurati zaštitu njihova identiteta i političkog položaja. Na sastanku u Budvi, uz nekoliko bilateralnih sastanaka, očekujem razgovor o suradnji i razmjenu informacija o stanju na tom području. Hrvatska je kao članica EU-a i NATO-a zemlja lider pa smo zainteresirani za stabilnost i prosperitet tog dijela Europe", najavio je Jandroković.

U međuvremenu, Mladež Hrvatske demokratske zajednice predložila je Karla Resslera, potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i koordinatora izrade programa HDZ-a za europske izbore, kao svog kandidata za HDZ-ovu listu za izbore za Europski parlament, priopćeno je u nedjelju iz HDZ-a. Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a u subotu je raspravljao o unaprjeđivanju položaja mladih u Hrvatskoj i pripremama za predstojeće izbore za Europski parlament, a najavio je i da će uskoro predstaviti ‘europski program Mladeži‘.

Karlo Ressler (29) potpredsjednik je Mladeži Europske pučke stranke i savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Rođen je u Zagrebu gdje je završio pravni studij, a u Njemačkoj završava doktorat na temu trgovanja ljudima. Prošle je godine vodio Radnu skupinu za izradu novog modernog Statuta HDZ-a, a trenutno koordinira izradu programa HDZ-a za EU izbore. H
Ivan Vidiš

predsjednik Mladeži HDZ-a

“Mladež, kao najveća zajednica HDZ-a koja ima više od 40.000 članova, može dati velik doprinos izbornim rezultatima HDZ-a, ali i kvaliteti liste. Ressler je odličan kandidat zbog svog profesionalnog iskustva i odličnog poznavanja problema s kojima se mladi suočavaju u Hrvatskoj i EU-u. Europski program Mladeži koji ćemo uskoro predstaviti prepoznaje brojne izazove naše generacije i predstavlja rješenja koja nudimo, a siguran sam da ga Karlo može najuspješnije zastupati.”
Možda ste propustili...