Novosti
VODEĆI SVJETSKI SAJAM VINA PROWEIN U DÜSSELDORFU

Premijer podržao domaće vinare
Objavljeno 17. ožujka, 2019.
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na vodećem poslovnom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića ProWein u Düsseldorfu, koji traje od 17. do 19. ožujka, predstavlja se i 20 hrvatskih vinarija te dva proizvođača jakih alkoholnih pića, a podršku im je dao i premijer Andrej Plenković.

‘‘Drago mi je da je ovdje toliko naših proizvođača izrazito kvalitetnih vina jer ovo je jedan od najutjecajnijih sajmova za sklapanje poslova. Izgradnja brendova i njihov probitak na vanjsko tržište pridonose u konačnici cjelokupnom gospodarstvu Hrvatske‘‘, rekao je premijer Andrej Plenković.

‘‘Rast ukupnog izvoza vina od 23 posto, u odnosu prema prethodnoj godini, dobar je pokazatelj kako se hrvatska kvaliteta sve više prepoznaje na svjetskom tržištu. Rezultat je to i neosporne kvalitete vina, ali i napora koje Komora ulaže u promociju brenda Vina Croatia - vina mosaica, koju smo i osmislili upravo kako bismo dali vjetar u leđa našim vinarima‘‘, rekao je predsjednik HGK-a Luka Burilović dodavši kako je ovaj nastup samo jedan segment kontinuiteta izgradnje imidža brenda hrvatskih vina na inozemnim tržištima.

Jedan od primjera je Vinarija Bodren, mala vinarija u Hrvatskom Zagorju, kojoj su, kao takvoj, šanse za probitak na svjetskom tržištu male ako nastupa sama, kaže njezin vlasnik Boris Drenški. ‘‘Tek otkako smo ujedini snage pod brendom Vina Croatia - vina mosaica, za nas su se stvari pokrenule. Upravo nam je nastup na Proweinu omogućio probitak na Dansko i Švedsko tržište‘‘, kaže Drenšk. Među 6800 izlagača iz više od 60 zemalja iz cijelog svijeta, svoja su vina predstavili Kutjevo, Badel 1862, Zlatan Otok, Dingač Skaramuća, Osilovac, Belje, Lagradi, Krauthaker, OPG Rajka Dvanajščak, a Bodre Vino Zagorje KZŽ te Sisačko-moslavačka županija. V.T.
Rast izvoza vina od 23 posto, u odnosu prema prethodnoj godini, pokazatelj je kako se hrvatska kvaliteta sve više prepoznaje
Možda ste propustili...

NAPADAČI NA KAFIĆ U UZDOLJU

Optuženi za zločin iz mržnje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana