Osijek
ZBOR SIGURNOSTI

Zatvoreni opasni pružni prijelazi u Čepinu i Livani
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Opasni cestovno-pružni prijelazi bez brklji u Čepinu i Livani napokon su zatvoreni. To je dogovorno odradila Općina Čepin i HŽ kako bi se smanjio broj naleta vlaka na automobile koji neoprezno prelaze preko prijelaza. "Prije nego su se stekli uvjeti za zatvaranje na pojedinim su napravljeni svjetlosno-zvučni znakovi i postavljene brklje, a dodatno se morala osigurati komunikacija cestama uz prugu kako bi korisnici površina mogli pristupiti od sada ukinutih prijelaza do onih koji su ostali u upotrebi i dodatno su osigurani", kaže načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac.

- Zatvoreni su za promet željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 6+282 i Vrtne ulice u Livani, željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 6+856 i Željezničke ulice u Livani i željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 10+107 i Kolodvorske ulice u Čepinu - navodi ravnatelj Agencije za sigurnost željezničkog prometa Želimir Delač.

- Na temelju sporazuma između Općine Čepin i HŽ Infrastrukture d.o.o. obnovljeni su poljski putovi, odnosno ceste koje omogućuju stanarima i ostalim korisnicima da nakon ukidanja željezničko-cestovnih prijelaza imaju pristup do svojih parcela, a promet je usmjeren prema željezničko-cestovnim prijelazima koji su osigurani polubranicima i svjetlo/zvukom, čime se podiže razina sigurnosti prometovanja preko pruge. To je jedan od projekata za povećanje sigurnosti prometa u našim naseljima koji je oduvijek bio veliki problem. Naime, na tim su se prijelazima dogodile nesreće s poginulima - kaže Tonkovac, koji je također čuo, prema pričanjima mještana, da je bilo slučajeva da su lokomotive i željezničke kompozicije završavale ljudima u dvorištima kuća koje se nalaze uz prugu. D. Pejić
Možda ste propustili...

IVANA BOŽANOV, DOBITNICA GRAND PRIXA ZA NAJBOLJI POSLOVNI PLAN

Osmislila lakšu harmoniku, već 114 ispitanika zainteresirano za kupnju

PRAZNICI U LJETNOJ ŠKOLI ZOOLOŠKOG VRTA OSIJEK

Djeca brala ringlove i pravila “sladoled” za vesele čimpanze

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas