Osijek
ZBOR SIGURNOSTI

Zatvoreni opasni pružni prijelazi u Čepinu i Livani
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Opasni cestovno-pružni prijelazi bez brklji u Čepinu i Livani napokon su zatvoreni. To je dogovorno odradila Općina Čepin i HŽ kako bi se smanjio broj naleta vlaka na automobile koji neoprezno prelaze preko prijelaza. "Prije nego su se stekli uvjeti za zatvaranje na pojedinim su napravljeni svjetlosno-zvučni znakovi i postavljene brklje, a dodatno se morala osigurati komunikacija cestama uz prugu kako bi korisnici površina mogli pristupiti od sada ukinutih prijelaza do onih koji su ostali u upotrebi i dodatno su osigurani", kaže načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac.

- Zatvoreni su za promet željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 6+282 i Vrtne ulice u Livani, željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 6+856 i Željezničke ulice u Livani i željezničko-cestovni prijelaz na križanju željezničke pruge M302 Osijek - Strizivojna/Vrpolje u km 10+107 i Kolodvorske ulice u Čepinu - navodi ravnatelj Agencije za sigurnost željezničkog prometa Želimir Delač.

- Na temelju sporazuma između Općine Čepin i HŽ Infrastrukture d.o.o. obnovljeni su poljski putovi, odnosno ceste koje omogućuju stanarima i ostalim korisnicima da nakon ukidanja željezničko-cestovnih prijelaza imaju pristup do svojih parcela, a promet je usmjeren prema željezničko-cestovnim prijelazima koji su osigurani polubranicima i svjetlo/zvukom, čime se podiže razina sigurnosti prometovanja preko pruge. To je jedan od projekata za povećanje sigurnosti prometa u našim naseljima koji je oduvijek bio veliki problem. Naime, na tim su se prijelazima dogodile nesreće s poginulima - kaže Tonkovac, koji je također čuo, prema pričanjima mještana, da je bilo slučajeva da su lokomotive i željezničke kompozicije završavale ljudima u dvorištima kuća koje se nalaze uz prugu. D. Pejić
Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike