Sport
DINAMO NAKON PRODUŽETAKA ZAVRŠIO NASTUP U EUROPSKOJ LIGI

Dinamo razočaran ispadanjem iz Europe i ponosan na europroljeće
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Nogometaši Dinama nisu u Lisabonu uspjeli produžiti svoju ovosezonsku europsku bajku. "Modri" su u goste Benfici stigli s prednošću od 1:0 iz Maksimira, ali nije bila dovoljna. Vodeća momčad portugalskog prvenstva poništila je taj zaostatak pogotkom Jonasa (71) pa se otišlo u produžetke, a u njima je domaćin još dva puta zatresao mrežu Zagrepčana, Ferro u 94. i Grimaldo u 105. za konačnih 3:0 i prolazak Benfice. Ni gosti nisu bili bez svojih prilika, najbolju je kod 0:2 propustio Gojak, a sve njihove nade u pozitivan rasplet potom su uništili Stojanović, koji je zbog prigovora zaradio dva brza žuta kartona, te odmah potom i treći pogodak Portugalaca.


Unatoč razočaranju zbog ispadanja u Dinamu mogu biti zadovoljni svojim ovosezonskim nastupima u Europi, jer su nakon 49 godina ponovno dočekali europsko proljeće. Trener Nenad Bjelica pohvalio je svoje igrače, istaknuvši i kako je njegova momčad priliku za četvrtfinale propustila u Maksimiru, kada svoju bolju igru nije dodatno kapitalizirala.


- Čestitke Benfici na prolasku u sljedeće kolo. Čestitao bih i svojim igračima na ovoj utakmici, na svemu što su odigrali ove sezone i što će odigrati. Ispred nas je puno izazova. Jako sam ponosan što ih treniram i što sam dio ove Dinamove priče. Uvjeren sam da će ovaj put ići dalje. Sigurno smo mogli više napraviti, pogotovo gledajući prvu utakmicu, na Maksimiru, kad smo bili puno bolji. U uzvratu nam Benfica nije dala previše prilika da ju iznenadimo, kao da nismo imali previše uvjerenja da možemo ili je jednostavno Benfica bila toliko superiorna da nam nije omogućila ni jednu priliku. Da smo zabili za 2:1, možda bi se utakmica okrenula. Poslije smo imali igrača manje, pokušavali smo, ali nismo uspjeli ništa napraviti - izjavio je nakon ispadanja iz Europe Bjelica, koji nije htio komentirati sudačke odluke.
- Razočarani smo rezultatom i ispadanjem iz Europe. Ali smo vrlo ponosni na sve što smo ostvarili. Dečki su utučeni, ali sutra je novi dan. Okrećemo se novim izazovima i do kraja sezone bit ćemo vrlo uspješni. G.R.
Rezultati i ždrijeb
REZULTATI OSMINE FINALA: Krasnodar - Valencia 1:1 (ukupno 2:3), RB Salzburg - Napoli 3:1 (3:4), Dynamo (K) - Chelsea 0:5 (0:8), Villarreal - Zenit 2:1 (5:2), Arsenal - Rennes 3:0 (4:3), Inter - Eintracht 0:1 (0:1), Slavia Prag 4:3 nakon produžetaka (6:5), Benfica - Dinamo 3:0 nakon produžetaka (3:1)

PAROVI ČETVRTFINALA (11. i 18. 4.): Arsenal - Napoli, Villarreal - Valencia, Benfica - Eintracht, Slavia Prag - Chelsea

PAROVI POLUFINALA (2. i 9. 5.): Arsenal/Napoli - Villarreal/Valencia, Benfica/Eintracht - Slavia Prag/Chelsea
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike