Sport
ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Slavonski tercet traži prigode za “majstoricu”
Objavljeno 16. ožujka, 2019.
Osječanke u SD-u Jug čekaju Kaštelanke, Vukovarke Rijeku, “mursaši” u Nedelišću na popravnom

Prve utakmice četvrtfinala doigravanja nisu donijele dobre vijesti za slavonske odbojkaške klubove. Kompletan tercet doživio je poraze i tako stigao na korak do ispadanja.

Tko će uspjeti produžiti sezonu za nekoliko dana teško je reći. Prije početka najmanje izgleda davalo se odbojkašicama Osijeka, koje su istina poražene u prvoj utakmici kod drugih nositeljica, ali Kaštela su se namučila da bi opravdala ulogu favorita. Konačnih 3:0 itekako može zavarati, jer svi setovi otišli su u korist domaćina na razliku.

- Izgubili smo, a odigrali smo najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Jasno, Kaštela su i najjača ekipa protiv koje smo igrali i koju smo uspjeli natjerati na maksimalan angažman. U prva dva seta imali smo svojih prigoda, uz malo sportske sreće mogli smo povesti, tko zna kako bi sve na kraju završilo. Možda bi sada na domaćem parketu tražili senzaciju i prolaz u polufinale. No, pokazali smo da se možemo nositi s ekipama iz superligaškog vrha, želja je ponoviti dobru igru od tri dana ranije, priželjkuje trener odbojkašica s Drave, Miroslav Đekić. Njegove igračice imat će i dodatni hendikep, jer Kaštelanke neće ugostiti u Maloj dvorani Gradski vrt. Zbog streljaštva su promijenile domaću lokaciju, pa će tako u subotu (18) majstoricu i pobjedu tražiti u SD-u Jug. Promjena domaćeg okruženja tražit će brzu prolagodbu, a Krivić, Grahovac, Matković i društvo imat će za to samo jedan trening.

Četvrtfinalni uzvrat na svom parketu odrađuje i Enna Vukovar, u subotu (19) u dvoranu OŠ Dragutina Tadijanovića stiže Rijeka CO. Gošće imaju kapital iz prve utakmice, koja nije ponudila ni najmanju neizvjesnost. Možda ova bude zanimljivija, kao ona prvenstvena, kada su na istom mjestu Riječanke slavile tek nakon pet setova.

Težak posao čeka odbojkaše s Drave, koji su izgubili prednost domaćeg parketa. Prije tri dana, Centrometal je neočekivano slavio u Gradskom vrtu (1:3). Može li Mursa-Osijek uzvratiti istom mjerom u Nedelišću?

- Možemo, ali morat ćemo odigrati kvalitetnije nego u srijedu. Nismo bili pravi u toj utakmici, a jedina dobra spoznaja iz nje je što su mlade snage dobile i iskoristile veliku minutažu, te su skoro uspjele i preokrenuti stanje na parketu. U borbi za bodove dobili smo Centrometal u gostima, ako želimo konkurirati za polufinale doigravanja, moramo to ponoviti. Bit će teško, jer smo suparniku dali veliki poticaj - smatra trener Murse-Osijek, Mario Teppert.

Slavonski tercet pokušat će produžiti sezonu, ali moguće je da u subotu svi i zaključe službene aktivnosti za ovaj natjecateljski ciklus.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini