Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Rušitelji vodećih, sad
međusobno u Gorici
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Dobro ide košarkašima s Drave nakon jednomjesečne stanke. Vrijednosnice Osijek su nakon predaha upisale dvije pobjede, prvo su odradili planirano kod "fenjeraša" Bosca, nakon čega su skinuli puno vrjedniji skalp. U Gradskom vrtu su u nadahnutoj partiji svladali Zadar, a osim vrijednih bodova skinuli su pritom i jedinu preostalu neugodnu tradiciju. Cijelo desetljeće, koliko su stanovnici elitnog razreda, nisu uspjeli svladati Zadrane, koji su posljednji došli na red od svih velikih suparnika. Najvažnije je da su napokon i došli.

- Velika pobjeda, odigrali smo odličnu utakmicu, ali to je sada već iza nas, treba se koncentirati na ono što nas čeka - kaže trener Domagoj Kujundžić, svjestan da se "ne živi od stare slave". Svakako je ugodna spoznaja da su njegovi igrači u stanju nadigrati i momčadi iz vrha premijerligaškog poretka, ali bilo bi dobro to ponoviti i protiv sastava iz srednjeg dijela, kao što je ovaj predstojeći. U sklopu 17. kola Osječane čeka gostovanje kod Gorice, koja je i najbliži susjed na tablici. Vrijednosnice trenutno drže šestu poziciju, njihovi subotnji domaćini (početak je u 18 sati) stepenicu su ispod, ali imaju i dvije pobjede manje. Bilo bi dobro da se njihov zaostatak i dodatno poveća.

- Goričani su također u pobjedničkoj seriji nakon stanke. U prošlom su kolu slavili u gostima kod Cibone, što je već dostatan pokazatelj da nas čeka teška zadaća. Prije toga su dobili i Zabok, znači dvije bolje plasirane momčadi. Sada igraju protiv treće, a potrudit ćemo se da im serija stane - nada se trener košarkaša s Drave, u čijim je redovima bilo i zdravstvenih tegoba. Gospićeva tetitva i Abuov palac na ruci zabrinjavaju, ali dvije udarne igle trebale bi biti osposobljene za nastup u Gorici.

Prve utakmice 15. kola odigrane su u petak (Cibona - Zabok, Zadar - Split), u subotu se sastaju Bosco - Alkar i Šibenik - Hermes Analitica, a u nedjelju će sve zaključiti Adria Oil Škrljevo - Cedevita. N. Benčina
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike