Regija
RASTE BROJ STRANIH TURISTA

Prvi kruzer ove sezone pristao u luku Vukovar
Objavljeno 16. ožujka, 2019.
Ove će godine u vukovarsku luku pristati čak 240 kruzera, što će biti više plovila nego lani

Turistički kruzer Ariana s putnicima iz Engleske, Irske i SAD-a u petak je pristao u Vukovar, a na šetnici uz Dunav dočekali su ih čelnici Grada Vukovara, Turističke zajednice te predstavnici Luke Vukovar i Lučke uprave Vukovar.

U povodu obilježavanja početka sezone dolaska kruzera, na štandovima postavljenima za tu prigodu ponuđeni su im lokalni tradicijski proizvodi i enogastronomska ponuda (vino, likeri, suhomesnati proizvodi, med), dobili su letke s informacijama o gradu, a veselu su atmosferu osigurali tamburaši. Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, naglasila je kako iz godine u godinu bilježe porast broja dolazaka kruzera te su prošle godine imali rekordno 231 uplovljavanje s više od 31 tisuće posjetitelja.

- Ove godine imamo najave za dolazak 240 kruzera, što bi u konačnici moglo biti i više, jer je plovnost Dunava u Vukovaru 365 dana u godini i neki se preusmjeravaju u naš grad ako negdje dalje ne mogu pristati. Sezona će trajati do studenoga, a Vukovar nije samo luka u kojoj se pristaje već i turističko odredište koje se posjećuje i obilazi, rekla je Sekulić, pojašnjavajući kako su glavni lokaliteti obilaska Gradski muzej, Muzej vučedolske kulture, memorijalna mjesta i središte grada. U Gradskom muzeju se obilazak nadogradi s programom Glazbene škole. Za ovu su godinu posjet tom muzeju najavili gosti sa 63 broda, a u Muzeju vučedolske kulture očekuje se 17 grupa.

Sekulić je istaknula kako redovito predstavljaju potencijal Vukovara na velikim turističkim sajmovima, a u rujnu ih očekuje odlazak na sajam u Hamburgu, koji je specijaliziran za kruzing-industriju.

Dragana Korpoš
Najčitanije iz rubrike