Mozaik
TUŽAN ISPRAĆAJ U ZAGREBU

Pokopan je poznati kuhar Andrej Barbieri
Objavljeno 16. ožujka, 2019.
Obitelj, kolege i najbliži prijatelji krenuli su poslijepodne prema velikoj dvorani krematorija na zagrebačkom Mirogoju kako bi se posljednji put oprostili od chefa Andreja Barbierija. Među prvima stigli su rođak Frane Barbieri i njegova djevojka Vanja Halilović, a sin Renato neutješno je primao podršku i sućut od ljudi koji su voljeli njegova oca. Došli su: Lana Klingor Mihić, gastrokritičar, producent i kazališni redatelj Radovan Marčić, Sementa Rajhard, kuhari Mate Janković i Dino Galvagno, Igor Mešin, Neno Belan... Na samom početku ispraćaja u dvorani se iz zvučnika čula skladba iz filma "Gospođica Julie" u izvedbi violinista Arvea Tellefsena i pijanista Havarda Gimsea.

- Ovdje smo jer smo svi jako voljeli Andreja. Bio je najveći među kuharskim "bradama". Kroz prvih 30 godina je protutnjao, pa nije ni čudo da je rekao da će se sada smiriti. Nismo mislili toliko... Kuhar nije bilo njegovo konačno zanimanje. Andrej je bio majstor, umjetnik, a mogao je biti i glumac. Odlično je glumio mafijaškog kockara. Žene su ga voljele, a muškarci mu se divili. Bio je vođa, a da se upustio u politiku, mogao je biti vladar. Bok, prijatelju, od svih nas - rekao je kuhar Radovan Marčić. Za kraj je zasvirala "Canon" Tracea Bundyja.

Podsjetimo, jedan od najvećih hrvatskih kuhara preminuo je u 50. godini, nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću. T.K.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike