Crna kronika
POŽAR U DARDI IZAZVALA ŽARULJA

Izgorjeli štenci i pilići u požaru
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
DARDA

Dva štenca i više pilića izgorjelo je u požaru koji je izbio u srijedu u Dardi. Nesretne životinje izgorjele su u požaru koji je u prijepodnevnim satima izbio u kuhinji obiteljske kuće u Dardi. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, zbog isijavanja topline električne žarulje na kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili pilići, došlo je do požara koji se proširio na ostale predmete unutar prostorije. Predmeti u prostoriji u požaru djelomično su nagorjeli, a uginulo je i nekoliko štenaca i pilića. Požar su u cijelosti ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

- Nije se radilo o velikom požaru, no izgorjela su dva štenca, pilići, perilica i štednjak. U intervenciji su sudjelovala četiri vatrogasca iz Darde s dva vozila, te dva vatrogasca iz Belog Manastira - doznajemo od Ivice Novaka, predsjednika DVD-a Darda. Požarom je izazvana šteta vlasniku od nekoliko tisuća kuna.

Ovo nije prvi takav požar u Hrvatskoj u kojemu su stradali mali psi. Naime, u veljači 2013. godine, u požaru kuće u Ulici Matije Gupca u Šibeniku, izgorjelo je 18 psića starih oko mjeec i pol dana. Nesretni psići ugušili su se i izgorjeli, dok su se stariji psi uspjeli spasiti. Stanar kuće u kojoj su izgorjeli psi bio je neutješan. Nerijetko u požarima u Slavoniji i Baranji izgore domaće životinje. Početkom prošle godine dvije svinje, nekoliko prasaca i svinjac izgorjeli su u požaru koji je izbio u Jagodnjaku u Baranji.

Krajem lipnja prošle godine, u požaru koji se dogodio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima, nedaleko od Vinkovaca, od posljedica dima ugušilo se 10.000 svinja.

U požaru koji je izbio u srpnju 2015. godine u Rijeci, koji je zahvatio devet baraka, izgorjeli su perad, zečevi, svinje, koze, jarići te namještaj i drugi predmeti, a 66-godišnji vlasnik bio je oštećen za oko 30.000 kuna. Jedna svinja i dvije koze izgorjele su u požaru koji je izbio na gospodarskom objektu 24-godišnjaka, u kolovozu 2013. godine, u Starom Petrovom Selu kod Nove Gradiške. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog tehničkog kvara i kratkog spoja na električnim instalacijama, a vatra se proširila na krovište objekta. S.Lacić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike