Sport
EP BOKSAČA (U-22)

Pratljačić ima broncu, u subotu za finale
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Osječki boks od ostamostaljenja ovakav uspjeh još nije doživio. Na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine koje se održava u ruskom Vladikavkazu član BK Osijek Luka Pratljačić osigurao je brončanu medalju. No. može i više od bronce.

U superteškoj kategoriji, nakon što je u ponedjeljak u meču osmine finala svladao bosanskohercegovačkog reprezentativca Dašu Simeunovića odlukom sudaca sa 4:1 (30:27, 30-27, 29-28, 29:28 i 27-30), osječki je borac u četvrtfinalu za suparnika imao Talijana Salvatorea Scala, koji je bio slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalnoj borbi Luka se od početka nametnuo te je meć okončao prekidom već u prvoj rundi i tako postao jedini Hrvat koji se s ovoga natjecanja vraća s kolajnom i prvi osječki borac u samostalnoj Hrvatskoj koji u grad donosi medalju s velikog natjecanja. Luka na tome neće stati. Već u subotu ulazi ponovno u ring i može bolje od bronce. Suparnik u polufinalu bit će mu Azerbajdžanac Mahamadom Abdullayev, koji je u četvrtfinalu svladao domaćeg borca. Radi se o boksaču koji ima titulu mlađeseniorskog prvaka Europe i sigurno posjeduje veliku kvalitetu. No, Pratljačić i njegov tim rade taktiku kako svladati suparnika.

- Abdullayeva dobro znamo od ranije i pripremamo se isključivo s mišlju kako ga pobijediti i proći i tu prepreku. Sve misli i želje usmjerene su prema tome kako izboriti finale Europskog prvenstva, što bi bio veliki uspjeh, premda već sada ovo je jedan od najvećih uspjeha osječkog boksa - rekao nam je kratko Matej Matković, trener Luke Pratljačića, koji se nalazi u Rusiji i bit će i u subotu u njegovu kutu.

Inače, meč će se moći pratiti preko streama Europske boksačke federacije. Subotnji program počinje od 16 sati prema hrvatskom vremenu.
K.Lacković
Pratljačić je u tri navrata rušio Talijana Scalu i sudac je odlučio prekinuti meč
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike