Sport
HNK CIBALIA

Dobro im ide u nadoknadi
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Vinkovčani nisu odigrali posebno dobru utakmicu, ali važno da su bodovi upisani

Cibalia je protekle subote ostvarila 13. prvenstvenu pobjedu, a drugi put zaredom do pogotka su stigli u sudačkoj nadoknadi. Protiv ždralovačke Mladosti,na domaćoj proljetnoj trećeligaškoj premijeri, nije momčad Cibalije pokazala igru koju su svi na tribinama očekivali, posebno kada su gosti iz Ždralova ostali s igračem manje. Ipak, upisana su nova tri boda, a s obzirom na to da je Čepin dvaput na početku drugog dijela sezone remizirao, bodovna razlika između ta dva kluba povećala se na “plus osam” u korist Cibalije. Trener Cibalije Petar Tomić svjestan je kako to nije bilo najbolje izdanje njegove momčadi. No, važni su na kraju bodovi.

- Svjesni smo da nismo bili dobri protiv Mladosti. Utakmica je počela na način na koji nismo do sada počinjali. Nesretni pogodak na početku utakmice sigurno nas je uzdrmao. Sreća da smo ubrzo izjednačili i potom i poveli. Kada se očekivalo da će sve ići svojim tijekom, pogotovo nakon isključenja igrača Mladosti, u drugom poluvremenu opet nismo bili na razini očekivanoga. Ipak, na kraju su igrači pokazali karakter i na tome im čestitam. Zbog tog karaktera nije čudno što smo drugu utakmicu zaredom riješili u svoju korist u posljednjim minutama susreta - rekao je trener Cibalije.

Bodovna razlika daje komotniju situaciju u momčadi, ali i treneru Tomiću u kreiranju sastava za sljedeće utakmice.

- Bodovna razlika sigurno je velika, ali i činjenica je da smo mi mlada momčad i da ne smije biti opuštanja. Ova utakmica protiv Mladosti pokazala je kako se protiv svakoga mora igrati sto posto ako želiš doći do pobjede. Naša je želja da što prije osiguramo prvo mjesto kako bismo oslobodili prostor za igranje mlađih igrača i onih koji su manje igrali do tada.

U subotu Cibalia gostuje kod susjeda u Vukovaru u utakmici koja je za oba sastava od velikog značaja. Posebno domaćinu jer Vukovacima je svaki bod važan za opstanak u ligi i sigurno je da će sve učiniti kako bi to i ostvarili. S druge strane, Vinkovčani traže nastavak serije, a s novom pobjedom bili bi bliže željenom cilju.

- Znamo dobro koliko je ova utakmica važna za Vukovarce, ali isto tako znamo i što nama znači. Idemo se tamo nadigravati i odigrati dobru utakmicu i pokušati osvojiti sva tri boda. Ako ne bude tako, čestitat ćemo Vukovarcima jer će morati zaista odigrati jako dobro da dođu do bodova. Trebali bi biti domaćinska momčad, ali ih muči to domaćinstvo s obzirom na to da igraju jednom u Vukovaru, a drugi put u Bogdanovcima, pa nisam siguran koliko im je domaći teren zapravo prednost - rekao je Tomić koji će sigurno mijenjati momčad jer su treći žuti karton dobili Kuzmić, Ždinjak i Pavičić.
Antun Grgić
Petar Tomić

trener Cibalije

Bodovna razlika je velika, ali je i činjenica da smo mi mlada momčad i da ne smije biti opuštanja. Utakmica protiv Mladosti pokazala je kako se protiv svakoga mora igrati sto posto.
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike