Sport
NK ČEPIN

Kod Mladosti po pogodak i prvu proljetnu pobjedu
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Protiv Zrinskog iz Jurjevca protekle nedjelje 400-tinjak gledatelja ostalo uskraćeno za pogotke

Nakon uvodnog remija u Ivankovu, u srazu s relevantnim Bedemom, Čepinčani su netaknutih mreža zaključili i domaću proljetnu premijeru na koju je došao Zrinski iz Jurjevca. Domogavši se boda zahvaljujući nekoliko bravuroznih obrana iskusnog vratara Denisa Pintarića, time podignuvši momčad koja je u nastavku prijetila domaćinu čiju je mrežu (sa)čuvao slično raspoloženi Luka Kordić. Približno 400 gledatelja tako je ostalo uskraćeno za pogodak koji bi podignuo ocjenu ionako dobre nedjeljne predstave pokraj Uljare.

- Da smo iskoristili prigode u prvom, našem znatno aktivnijem, poluvremenu, susret bismo izvjesno kanalizirali u željenom smjeru ostanka bodova u kući. Motivirano smo ušli u tu domaću proljetnu premijeru i preselili zbivanja na gostujuću polovinu terena, ali kada su svi već vidjeli loptu u mreži, ispriječio se jurjevački čuvar mreže sačuvavši ju do kraja. U nastavku su susreta Jurjevčani pokazali zašto su visoko u redoslijedu jer su tada bili poduzetniji i zaprijetili nekoliko puta, tako da su mogli i slaviti, ali konačnim remijem nitko nije nezadovoljan. Nadam se i gledatelji koji su došli u solidnom broju te bili uskraćeni za pogodak, ali im mogu obećati da će ih u sljedećim susretima sigurno biti. Šteta što nije odsjela ni jedna lopta u mreži jer je dobre igre bilo i ona daje temelj optimizmu da će sljedeće utakmice biti plodonosnije neovisno o tome gdje budemo nastupali - ukratko je čepinski strateg Igor Toth prepričao nedjeljni sraz drugog proljetnog kola u kojemu njegovi štićenici ponovno nisu postigli pogodak. Istodobno ga nisu ni primili nakon čega su ostali najbliži pratitelji vodeće Cibalije koja sada bježi osam bodova. Budući da "zelenima" slijedi sutrašnje neugodno gostovanje u Ždralovima, tada je taj zaostatak na vagi. Mogla bi pretegnuti na obje strane, a Čepinčani se nadaju da neće na domaću, odnosno bodovi ostati na tamošnjem igralištu "Brdo" za čije osvajanje, inače, moraš biti na gornjoj granici mogućnosti. O tome će u nastavku višegodišnji učitelj sada drugoplasirane momčadi trećeligaškog nogometnog "istoka":

- Mladost je na svome terenu prilično agresivna i uglavnom učinkovita, tako da nam predstoji zahtjevna zadaća. Vjerujem, međutim, u svoje igrače jer su pripremno razdoblje vrlo dobro odradili i vrijeme je naplatiti uloženo. Idemo se nadigravati i pokušati se domoći kompletnog plijena za što bi strijelci trebali proraditi, a ostali dio momčadi odigrati bar na dosadašnjoj razini. Neovisno o svemu, uvjeren sam da će nakon posjeta Ždralovima naš bodovni konto biti bogatiji - optimistički je zaključio Đakovčanin na klupi Čepina najavljujući taj susret 18. kola.

Dražen Lekšan
Najčitanije iz rubrike