Sport
ŽNK OSIJEK

Podizati formu do posljednjeg kola i sudara sa Splitom
Objavljeno 15. ožujka, 2019.

Treneru nogometašica Osijeka Tihomiru Rudežu i njegovoj suradnici Nadi Deže poremećen je pripremni program za nedjeljni proljetni nastavak prvenstva. Naime, u tjednu uoči borbi za zadržavanje državnog primata struka je ostala bez planirane generalne provjere trenutne forme u Subotici.

Kao i prije nekoliko tjedana, kada je otkazala novosadska Vojvodina, iz srpskog prvaka Spartaka obavijestili su Osječanke da ne mogu igrati utakmicu zbog nedostatka odgovarajućeg terena! Tako aktualne prvakinje Hrvatske neće imati relevantan orijentir mogućnosti i u drugi dio sezone ulaze s dosta nepoznanica. I u promijenjenom kadru, jer u njemu više nema Maje Joščak i Mateje Andrlić, unatoč tome što su još uvijek članice kluba. U koji je ove zime došla dosadašnja vratarka niškog Mašinca Milica Vuković. Najavljena pojačanja iz Gane i Nigerije administrativno su zapela te se o njima na Mačkamami više i ne razmišlja. Misli su usmjerene na predstojeće domaće obveze koje počinju nedjeljnim gostovanjem u Pregradi.

- Htio sam jači posljednji pripremni susret sa Spartakom, ali smo bez njega ostali, tako da ćemo morati trenirati i igrati međusobno. Moguće da to i nije tako loše jer će igračice biti željne igre nakon što su korektno odradile pripremno razdoblje, a i planirani međusobni ogled zna često biti jači od nekog s protivnicama. Ovaj tjedan koristimo za rekuperaciju igračica koje su u međuvremenu imale reprezentativne obveze, zbog čijeg smo izostanka dio priprema odradili u okrnjenom sastavu. Bitno je da je raspoloživi zdrav i motiviran za ono što slijedi - elaborirao je Rudež zimus učinjeno, pri čemu je izostalo željeno pojačavanje igračkog kadra.

O čemu će u nastavku:

- Teško je danas u Hrvatsku dovesti kvalitetnu nogometašicu iz inozemstva, tako da unatoč nastojanjima logistike nismo dobili što smo očekivali. Riješili smo, međutim, ključno pitanje vratarke i vjerujem da će novopridošla pokupiti sve što propuste suigračice ispred nje. Kako ih je šest sa statusom "A" reprezentativki Hrvatske i još nekoliko toga potencijala, tada je jasno da raspolažemo kvalitetnim rosterom koji je sigurno sposoban i spreman ispuniti ovosezonsku, ali i stalnu ambiciju kluba.

Što znači da je ponovno cilj osvojiti naslov prvaka i Kup Hrvatske.

- Bit će to delikatnije zadaće od uobičajenog, ali vjerujem da možemo ispuniti klupski plan. Breme nam je zaključni jesenski poraz u Splitu nakon kojeg je novo osvajanje titule iskompromitirano, ali vjerujemo samo do zadnjeg proljetnog kola, kada ćemo u izravnom sučeljavanju s tim sastavom dokazati da smo najbolji u Hrvatskoj. Do tada ima osam prvenstvenih rundi, mahom lakšeg intenziteta, tako da ćemo ga konstantno morati držati kako bismo bili pravi kada to bude trebalo. Iz utakmice u utakmicu očekujem podizanje samopouzdanja i forme koja bi, dakle, trebala biti top na samom kraju. Kako isključivo sve ovisi o nama, tada vjerujem da ćemo to iskoristiti i na kraju se veseliti - optimistički je najavio Rudež proljetni nastavak sezone nakon što je i osobno imao debi u stručnom stožeru najbolje reprezentacije Hrvatske. U kojoj znatan broj čine "zečice". D.Lekšan
Tihomir Rudež

trener ŽNK Osijek

Obrana titule prvaka bit će delikatnija zadaće od uobičajenoga, ali vjerujem da možemo ispuniti klupski plan.
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike